180829 Krvavec pri kapelici P2338 16:01:46

Danes napovedanega manj vetra, kot včeraj in več J tendence z inverzijo okoli 900. Nihče od interesentov preveč ne verjame v velika pričakovanja na Sorici in se raje odločamo za bolj zihr cilj: Slivnica ali Krvavec. Ker je na Slivnici spet preveč V smeri, se na koncu odločimo za ponovitev Krvavca. Čepar že zjutraj nabija Erzu, da je treba čimprej, Erzo bi čim kasneje, Poje pa vmes.

Na koncu se dobimo ob 12.30 na pristanku Čepar, Erzo, Poje, Velkavrh in (začuda) še Jean. Z LC do gondole, gor in pešaka do kapelice.

V vetra je občutno več kot včeraj (napoved ??), naokoli pa sama modrina brez baz. Postavljamo in čakamo na kaj manj pa sploh ne pade. Nobenega prav ne mika v to spihanino… Na koncu prvi potegne Tilen, ki najprej zacuri, potem pa javi, da je našel lep steber. Takoj za njim Jean in jaz in še Erzo in Jože. Milan s kolegom bo čakal, dokler se veter ne umiri…

Jean gre pod Čeparja na začetku slemena proti Možjanci in takoj najde batino. Sam pa batino zgrešim in ujamem le neko razmetavanje in zgubljam. Že prej sem se v sebi odločil, da grem danes čez Kokro in naprej le, če bom dovolj pobral in nikakor ne bom šel nizek (da se bom spet plazil in reševal v vsaki grapi, tako kot včeraj prvi del).

Tudi Erzo zavrti in takoj pobere. Za trenutek se že hočem zapeljati čez,… pa se le zadržim in obrnem proti Grajcu in se zguncam (močan V je res čutiti ves čas) nad vrh.

Najprej hočem kar na pristanek, potem pa se odločim, da bom vsaj uro nabral, če že ne km…

Ko naredi cin, se odpeljem dol.

Zoranovo drajsanje

Ostali pa standardno bolj ali manj blizu Bleda…

Erzov let

Jožetov let okoli otočka

Milan dočaka, da se veter umiri in s kolegom odletita…

Milanov večerni