180912 Ambrož zg.poseka P2341 16:40:08

Danes podobno kot včeraj z večjo in višjo inverzijo (JZ malo močnejši). Jean sicer zjutraj provocira s Triglavom (saj včeraj tudi ni kazalo…), Manca pa si tudi želi nekaj jadranja na Gorenjskem. Tudi mene bolj mika na S in predvsem nekam nad inverzijo (čeprav se že vnaprej odločim, da bom letkal lokalno, razen če bom res visoko pobral) in predlagam spet Ambrož (ali Krvavec).

Jean se odloči za lokalno Strmco, midva z Manco pa se ob 12h z LCjem odpeljeva izpod Grajca na Ambrota (jata Kriškogorcev se spodaj odloča za gondolo na Krvavec).

Na startu še manj vetra kot včeraj (le občasni sunki). Počasi postaviva in v zrak: Zoran in Manca. Takoj poberem malo nad start in potem drajsam nad in za startom in tam okoli debelo uro. Vmes večkrat naberem, se odpeljem tudi do hotela in nazaj, ampak nad 1800 ne pridem (pa tudi sicer nimam neke motivacije za kam odleteti).

Ko Manca pristane, me spodbudi, naj se ne oziram na njo in da bo že ona rešila LCja. Med mojim drajsanjem se tudi sproži reševalna akcija nekje v Zaplati, ker je Janez Jelovčan  iz jate Kriškogorcev padel. Ko zadnjič naberem nekaj nad 1700, se v glajdu odpeljem do cerkvice na Štefanji gori in proti pristanku. Ker imam višino, še malo podrajsam na Grajcu.

Zoranov let

Ko začnem pospravljati, pripelje Manca LCja in se zaradi obveznosti žal poslovi…