180913 Kamniški vrh-Od klopce P2342 16:28:53

Dopoldne me razveseli novica, da so se danes pri Mateji in Luku povečali še za enega fantka 🙂 🙂 .

Za danes se odločim za projekte, povezane z vsaj nekaj hoje. Napovedana mrčasta pokritost z malo vetra in termike (generalno JV). Popoldne se mi lahko pridruži še Alenka in tako se odločiva za področje Kamniškega vrha, kjer mi štart Od klopce še manjka.

LCja zaparkirava v peskokopu in po direktni gor. Najprej strm kolovoz, ki se malo položi šele pred vikendi, kjer že vse teče z naju. Po krajšem počitku pa po res strmih travnatih vesinah direkt gor po slemenu do klopce. Vetra skoraj nič.

Premaknem se malo višje, kjer je bolj več prostora, bolj odprto in predvsem manj šavja in tu razgrnem M24 kar počez čez slemensko pot v suho travo na obeh straneh.

Ko malo pihne po slemenu gor, informativno dvignem hrbtno in poskušam otresti šavje med štrikci. Ne gre, zato podrem in Alenka mi ga pomaga razvleči v drugo. Še dvakrat ponovim vajo s prekinitvijo, da mi v tretje le uspe odleteti brez šavja (čeprav ugotovim, da imam vseeno vsaj eno suho tečno rožo med štrikci).

Malo na levo ob pobočju v smeri Kalcita, ker pa imam lepo višino, se usmerim direkt ven dokler gre. In gre lepo čez Stahovico in cerkvico na gričku Kregarjevo vse do v nulo pokošenega travnika nad Zg.Stranjem.

Zoranov let

Ves čas je bilo na M24 padalu kar čutiti, da tehnica doma ne laže o povečani teži od dopusta 🙁 …