180917 Slivnica P2347 15:41:07

Danes lep dan (napovedan mrčast) z J, JZ. Na Gorenjsko me ne mika, Jean se pa že dogovarja z Dušanom Štusom za Slivnico. Pa grem tudi jaz. Malo zamudim in sem ob 13h na Pumpi (13.45 zbor). Z Jeanom k Štusu in gasa gor.

Na startu piha sicer idealno gor po smeri, ampak na obroke. Baza pa se že dela. Takoj postavimo in okoli 14h v luft: Zoran, Jean in Štus.

Najprej nabiram pred kočo, vendar mi vedno zmanjka nekaj nad vrhom. Jean in Dušan se nižja zapeljeta malo naprej proti Z na naslednjo joško in tudi sam se prestavim tja. Krasen steber z 2-3+ do baze na 2000. Jean me prehiti in vrti naprej v bazo, jaz odpeljem okoli nje in zadaj še vrtim. Najprej razmišljam, da bi se odpeljal v Borovnico, pa v to smer nobene baze.

Jean javi, da gre nad Bloke, Štus pa tudi že rine tja. Pa se odpeljem za njima (vidim le Dušana). Gre mu bolj ali manj dol, čeprav išče (generalno greva v smeri daljnjih Vel.Lašč). Ker do Sv.Trojice večinoma curim, obrnem proti JV in J in sem kmalu nad Studencem, kjer ves nizek poskuša tudi Dušan. Samo 1100 (400 AGL) še imam, ko zagrabim krasen steber do 2000. Štus pa scuri…

Dušanov let

Proti V je precej baz in dokaj zabasano in večinoma so že niže kot jaz. Zato obrnem nazaj proti Cerkniškemu polju in malo naprej (nazaj proti Z) dobim še steber do 2200. Sem na robu baz (in te za mano so večinoma pod mano, dvigujoče se v višave) in če bi vedel, da Jean rine J proti Loški dolini, bi šel za njim.

Tako pa nazaj v zavoju v spuščanju proti Slivnici. Nad Martinjakom dobim še obsežen ruker, pa ga ne izkoristim in ne zavrtim, ker mislim, da bo okoli starta itak vse šlo gor.

Okoli starta pa gre še naprej dol in zraven še čutim, da se zliva čez SZ. Malo se matram in iščem in se odpeljem še nekaj čez Pumpo do naselja na griču in nazaj na pristanek.

Zoranov let

Vesel kot radio, saj mi je prvič ratal malo bolj konkreten FAI trikotnik (bi pa lahko bil še večji, če ne bi scagal in preskočil zadnja dviganja…).

Ko pospravim in pridem do avta, pa vidim, kako Emil starta in takoj začne nabirati. Dušan je z Emilovo pomočjo že prišel gor po svoj avto, Jean pa tudi že drajsa ob vrhu in pristane nekaj kasneje, ko se že odpeljem proti LJU.

Jeanov let

Emil usmeri svoje aktivnosti v področje Begunj in po dobri uri zaključi svoj trikotnik.

Emilov let

Še vizualizacija naših letov (+ Emilov)