180918 Ambrož zgornja poseka P2348 15:05:48

Napoved podobna kot včeraj. Jean seveda lobira za Slivnico, sam pa ne verjamem, da bo tako lepo kot včeraj (kakšna zmota !!!) in bi šel v Karavanke… Ker Planinšek namerava na Krvavec in je najprej tudi Pirš za, se hitro zmenimo. Pirš potem odpove, z Janezom pa se nekaj čez 11h dobiva pod Ambrotom in se odločiva za Zg.poseko (da ne zgubljamo časa, saj bo enostavno za pobrati in potem… kakšna zmota !!!) .

Z njim gor na parking. Na startu sva okoli 12h sama in tudi še brez vetra (je pa na Ambrožarju JV 4,5/6,6 !! in z leve je čutiti ta V skozi drevesa). Začneva se sončiti in modrovati. Čez nekaj časa prideta še Micko in Čebulj. Sončimo se sedaj vsi štirje, dokler le ne začne občasno pihati tudi gor po startu.

Ko se napolni ura čakanja, potegne Janez in ga odgunca po poseki in ekspresno splakne v desno in še zunaj se to ne neha, dokler se končno ne zbere že na pol planote do Stiške. Micko kar zavija z očmi, pa nekaj za njim vseeno odleti. Podobna situacija, le da takoj na silo zarine v levo (na Ambrožarju JV 5,5/8,6 !!). Z Borisom samo sedeva (Boris: »čez 2 uri bo čisto v redu…«) in se naprej sončiva (jaz v senci).

Čez nekaj časa vidiva Micka in Janeza kako začneta veselo drajsati  Grajca, občasno više ali niže…

Po slabi uri ima Boris dovolj in potegne – mogoče za spoznanje z manj guncanja pri izhodu iz poseke. To da tudi meni upanje, da se stvar mogoče le izboljšuje in se vpnem in potegnem okoli 14h še sam (2h čakanja !!!).

Po poseki me tako zaustavi in spusti, da mislim, da bom pristal kar na cesti, pa me le dvigne čez spodnja drevesa na klousiča in potem hočem takoj poriniti na levi rob. Rodeo kot že dolgo ne ob stanju skoraj na mestu. Do roba pridem pa že skoraj na višini Ambrožarja (levo zgoraj visoko pod V robom vidim Čebulja, ki mu je ratalo…). Z malo guncajočega neuspešnega iskanja okoli Apna pridem na Grajca in se priključim ostalim v drajsanju… Micku v enem momentu rata malo pobrati in V od Apna nadaljuje s pobiranjem (si mislim, da se je že rešil in se bo pridružil Borisu).

Janezove slikce tukaj

Ko se mi napolni ura, se zapeljem dol.

Zoranovo drajsanje

Ko me Jernej in Mia že peljeta gor po Janezov avto, se javi Micko od Jenkove (ni se pridružil Čebulju…).

Mickov drajsanje

Ko pripeljem avto dol,  ravno pospravlja Janez po 3 urah glancanja Grajca.

Planinškovo poliranje Grajca

Čebulj pa edini odpelje zaresno špuro in pristane na Ambrožarju in reši sam svoj avto…

Čebuljev let

Komentar Boris Čebulj : Noben noče letet z mano. Sem čakal na Krvavcu pol ure, pa so raje tekmovali kdo upa nižje…pa sem šel sam. Za nazaj sem pričakoval zahodnik in osončene zahodne planke Krvavca so kar vabile… v abvind !? Baza na Kočni šolske oblike in počesana v pravi smeri…bo počakala za drugič. Micko ni se treba vsakič takoj vržt v buče…nimaš tolk dobr padal 😉 [18.9.2018 17:41]

 

Na Slivnici pa jadrali v višavah podobno kot včeraj !!!!