180920 Grmada P2349 15:01:35

Danes čez SLO napovedan V in burja na Primorskem. Pirš je že včeraj vabil na današnjo Ivanščico (+Planinšek), pa zjutraj nekako nisem prepričan v to odpravo in odpovem. Najprej razmišljam o kakšnih projektih, pa me Jean le zdraži s Planino (tam naj bi bil V in čez dan burja v upadanju).

Pa se odpeljem dol, da ob 12.15h prestopim k njemu pri Balah.

Že ko zgoraj parkirava, kar vleče čez travnik (neobičajno). Tudi po startu lepo piha JV direkt od Slivnice, trakci pa te jakosti sploh ne odražajo (občasno zaplapolajo, čeprav drevje desno močno zašumi?). Le malo pomodrujeva (očitno veter tudi obteka hrib) in hitro postaviva.

V luft najprej Jean, ki mu lepo dvignjeno padalo kar nekajkrat noče dovolj v zrak, ko pa odleti, ga pred štartom pošteno zgunca.

Potem jaz, ki mi lepo hrbtno dvignjeno padalo (to je tukaj zame redkost) prvič kar noče dovolj v zrak. V drugo gre lepo, da kar stopim čez rob v zrak in me pred poseko pošteno zgunca in še malo klofne. Takoj zarinem v levo in gre počasi naprej in lepo gor.

Za robom začnem vrteti in potem z Jeanom drajsava sem in tja okoli starta. Jean večkrat poskuša bolj zunaj nad poljem, ampak na koncu pobirava le tu, okoli starta. Nekaj baz je nad nama, ampak nobena ne zagrabi dovolj, čeprav sam dobiva kar nekaj stebrov, jaz največ do 1300.

Ko se napolni ura (osnovni cilj) in imam ravno na koncu vrtenja okoli 1300, razmišljam, če bi se kar odpeljal nazaj, pa se mi zdi prenizko in se raje odpeljem proti Hasbergu, če bo kje nad dolino ena od baz dala več. Pa ne da in zacurim in ko obrnem nazaj, sem že prenizek, da bi uspel še enkrat priklopiti.

Zoranov let

Jean pa nad mano vrti in mu rata pobrati do 1600 in se odpelje nazaj…

Ko se že odpeljem domov, se javi Jean izpod Nanosa.

Jeanov let

K Balam, kjer ju že čaka Emil, pa prihajata še mlada Cerkničana Kočevar in Sernel …

Emilov let

Martinov let