180921 Slivnica P2350 14:59:19

Danes še gledati ne začnem situacijo, ko že Poje pošlje vabilo na Slivnico. Itak, da sem za, bomo vsaj malo slišali o dogajanju na odpravi Ararat (da bo močan JZ sem pa itak že včeraj videl). Takoj za Jožetovim vabilom pride še Jeanov zborni mail za 12h na Pumpi.

Ob 11.30 na Železniški že čaka Dule. Kmalu pride Jože in k njemu. Erza ne bo. Mega ne more. Tako sami trije poberemo še Jeana na Pumpi in gor.

Nobenih baz, modrina, piha pa že kar (končno enkrat v pravi smeri gor – čeprav je tendenca Z). Kmalu postavimo in v luft. Prvi Dule, ki pokaže, da se da na Slivnici tudi v čisti modrini nekaj pobrati. Potem jaz in Jože in še Jean.

V začetku je kar precej razmetano in iščemo dviganja (prvi poberem nad ostale na 1500 in potem spet dol ponavljat od začetka…). Duletu ne znese in javi, da gre na kavo…

 

Potem pa se po 45min le počasi spajsam in dobim(o) bolj konkretno dviganje proti edini bazi v bližini. Z 2000 se hočem najprej odpeljati proti Borovnici (LC na Vrhniki 🙂 ), potem se odločim, da grem z Jožetom na Bloke (in se še kaj naučim), saj sva tesno skupaj tudi po višini.

Nobeh baz in curaža (se vidi, koliko boljši glide ima Jože, saj razlika po višini kar drastično narašča do 100m+. Jože svetuje pred Velikimi Blokami na levo in končno na gričih za Ravnikom dobiva neko dviganje pod razpadajočo bazo, ki pa je zelo šibko in zanešeno. Jože do 2000+, jaz do 1750+ in potem samo še vrtim 0 do Sv.Primoža, kjer se najini poti ločita.

Zavijem proti Turjaku in po pobočjih mimo Turjaka zgoraj in še Želimelj spodaj, kjer dokončno scurim.

 

Jože pa bolj ali manj  v glajdu in vrtenju 0 do Ivančne.

 

Jean je bil do ločilne točke bolj ali manj z nama (pa ga tudi približno nisem videl), tam pa je zavil v desno proti Ribnici in prijadral do Kočevja.

 

Dule reši Jožetov avto z vrha Slivnice s pomočjo Emila (hvala Emil 🙂 ) in čez Bloke za nami. Jean se sam rešuje, Dule pa pobere mene na Škofljici (do kamor me pripelje iz Želimelj Primoža Lajevca sošolka Metka) in potem še Jožeta pri Rutarju.

Še najdlje smo se potem vlekli skozi gnečno na južni obvoznici AC in lokalno do Vrhnike…

Še vizualizacija naših letov