181005 Zavrh P2363 16:21:14

Danes podobno kot včeraj, z dvojnim zobom inverzije (na cca 900 in 1700). Je pa bila zelo neobičajna napoved vetra (vsaj meni) podobna na ARSO in Parapente in sicer: do 1000m zelo močna burja na Primorskem in SV v osrednji SLO, nad 1000 pa ostra sprememba: ves čas zmeren veter, dopoldne JV, ki bo v teku dneva obračal na J in celo JZ. Zjutraj imam kar fiksno idejo, da bi mogoče bilo to idealno za Čaven (samo da ne scuriš prehitro pod 1000, kar bi lahko bil problem, saj je bilo na Kovku ves čas bliže 20m/s, kot kaj manj…). Pa nekako nisem nobenega prepričal, da bi šli pogledat teorijo v praksi…

Erzo in Domen skličeta Zavrh ob 14h na Šodru, jaz pa pred tem še skoraj bolj verjamem v Grmado (v dogovoru z Jeanom). Pa se pri Balah prepričam, da po tleh nabija 6 do 8 konstantnega S od britofa proti balam…

Tako na Šodr pride Domen, Erzo in še mladca od včeraj: Jernej in Fabijan – z ogromnim kombijem. Naložimo se k njima. Pri Škorpijonu se pridružita še Milan in Dule in gor. Ravno ko pridemo na start, odleti še Matija Arh,  brat Nejc in še eden (Samo Opalk), pa sta že v luftu. Piha za spoznanje manj kot včeraj, torej še kar močno.

Takoj začnem postavljati, Erzo pa zraven, ostali se obirajo. Pride še Redstar. Erzo v luft, jaz takoj za njim z atraktivnim akrobatskim startom (po obratu se spotaknem in sedem na tla, pa me kar s tal vzame v luft in slalom iz poseke).

Do Trebelnika sicer pridem kar visoko, ampak takoj je jasno, da ni primerjave z včeraj. Le ob Trebelniku se da po malem nabrati do 900, drugje je komaj kaj. Za Erzom proti Javorču, pa je tam tako nizek (tudi predhodniki tam okoli vsi nizki vrtijo neke nule), da že pred Bistro obrnem nazaj. Spet nabiranje ob Trebelniku; do antene samo curim (za razliko od Redstara z Enzom3, ki se kar vozi nad grebenom sem in tja), nazaj že kritično nizek, da se spet ob Trebelniku počasi le spajsam nad greben.

Tudi Domen je že v luftu in se nizek pelje v smeri Bistre. Milan pa le nekajkrat zavjuga in pristane pri Škorpijonu.

Milanov let

Pred mladcema odleti tudi Dule, ki kmalu pristane pri Škorpijonu.

Ko na Trebelniku naberem spet nad greben, se za Erzom zapeljem do Bistre, kjer smo že skupaj z Domnom, ki se nizek kar nekako drži na nulcah. Na Javorču se še malo matramo, pa nič uporabnega, tako da se zapeljemo do Verda in proti fuzbalu. Ker je na fuzbal placu zelenica zasedena s trenirajočimi, zapeljem nazaj na travnik ob glavni cesti, kjer pristaneva skupaj z Domnom.

Domnov let

Zoranov let

 

Erzo pa seveda zapelje kar na fuzbal plac.

Erzov let

Tudi oba mlada pristaneta pri Škorpijonu.

Jernejev let

Fabijanov let

Kot tudi familija Arh.

Nejc Arhov let

 

Matija Arhov let

Potem tam rešujejo logistiko, medtem ko se mi trije sladkamo pri Berzu…