181004 Zavrh P2362 16:46:36

Danes na Primorskem več burje kot včeraj, manj grda inverzija okoli 1000. V zgornjem delu SLO bolj JV in se mi zdi, da bi lahko bila Gorenjska (največ termike je napovedano) ali pa Štajerska. Jože je za kasnejši Gozd (ko bo sonce bolj pogrelo…) in tudi Erzo potrdi. Le Breščak in Velkavrh rineta zopet na Zavrh (v kar sploh ne verjamem po zadnjih izkušnjah…).

Skoraj smo že v odhodu okoli 12h, ko ugotovim, da so že vse Karavanke na debelo pokrite z bazo na cca 1400 (nič od Jožetovega sonca, ki bo pogrelo…). Takoj skenslamo Gozd in sedaj je v igri Zavrh (če Dule in Milan potrdita s štarta, kamor že hodita) ali Grmada (v katero verjame Jean…).

Ob 13.30 čakam na Šodru Pojeta in 13.40 Erza. Emil sporoči, da gre na Grmado. Zgodnja pristopnika z Zavrha javita, da je odlično, idealno, mogoče malček močno… Pojeta z Erzom dočakava ob 14h v nizkem štartu ob cesti in gasa gor.

Ko pridemo na start (s še dvema mladcema iz LJU s katerima se srečamo na parkingu), pošteno prbija – ampak res SV po štartu idealno gor.  Milan in Dule z raztegnjenima padaloma že dve uri čakata na umiritve. Cikli umiritve pa so zelo kratki (ampak baje se glede na prej že umirja…).

Jože seveda takoj postavi in ga po dvigu odlifta v višave. Postavi Erzo, ko se prikažeta še Emil in Jean (ker je pod Grmado močno, predvsem pa obtekanje iz S).

Erzo v luft. Hitro za njim Jean. Emil se počasneje pripravlja, jaz še čakam (da ne bi spet zastonj razgrinjal – kot zadnjič, ko je po Pojetovem atraktivnem startu samo še naraščalo ali predvčerajšnjim, ko se je le Erzo vrgel po hribu dol v popolnem brezveterju…). Emil v luft. Ker se vsi v močnem vetru kar vozijo sem in tja pred startom bolj ali manj zunaj nad višino starta, počasi razgrnem tudi sam (čeprav se mi ne zdi, da je veter kaj dosti popustil…).

V primernem trenutku potegnem pod samim robom in tudi mene odlifta. Malo za mano je v luftu tudi Dule in nekaj kasneje še Milan (kasneje pa tudi še oba mladca…).

Zapeljem takoj na levo, kar ven nad barje rinem in dinamika me ves čas po malem dviguje. Do Javorča se samo peljem zunaj v ravni liniji, ves čas malo pod 1000, potem nazaj mimo štarta do Antene, kjer Erzo, in Jean, za njima pa še Emil rinejo že čisto proti Rakitni (tako vsaj izgleda od tu). Obrnem in še enkrat do Javorča in nazaj do starta in potem v zadnjo linijo vse do Podlipske.

Zoranov let

Ko pospravim, takoj dobim dostavo na Šoder. Jean javi, da je pristal malo naprej od mene.

Jeanov let

Emil nekaj za BJjem.

Emilov let

Poje je toplandal

Pojetov let

in se s svojim avtom že pelje na popoldanske obveznosti. Dule na Uradnem pristanku ob svojem avtu.

Duletov let

Poskušamo najti šoferja za Emilov avto, medtem ko se Erzo javi iz Ligojne.

Erzov let

Z LCjem grem pobrat Jeana, Erza in Emila, medtem pa je na tleh tudi Milan.

Milanov let

Na Šodru se poslovimo, saj bo Erzo dostavil Emila do Borovnice, kjer bo potem logistika zaključena…

Super letenje v močnem vetru in dosti bolje, kot sem pričakoval. Lepo izkoriščen jesenski letalni dan, saj smo vsi skupaj in vsak zase nabrali lepo število uživaških km.

Še vizualizacija naših letov: