181010 Grmada P2367 15:39:35

Danes spet podobno kot včeraj (V, JV), z nekaj več napovedanega vetra. Že zjutraj se nepričakovano pojavi z letalnim interesom Kremžarjev Luka (ki je po skrbnem novoočetovstvu dobil za danes kuponček od Mateje…). Jože navija bolj za Zavrh, kot za Grmado (za kamor spet navijam jaz), ker pa je ta JV, je tudi Erzo danes odločen za Grmado. Tako skličem kar splošni zbor ob 13.00 na Železniški.

Pride Erzo, Luka, Jože, Milan, zamuja pa mladec Jernej Zajec, ki ga Erzo usmeri kar na Bale, da se nas pet lahko stlači v LCja in čimprej odpelje dol.

Pri Balah mu pomahamo in damo navodila, da počaka še Mega in Jeana, ki sta tudi že blizu. Gor in na start in takoj začnemo postavljati (vsaj nekateri). Vetra je res malo več kot včeraj, ampak tolažim se, kako je bilo včeraj super in da danes vseeno ni toliko več, da bi začeli cincati.

Prvi v luft Mega dokaj solidno z liftanjem gor. Potem se postavi naprej Jean, ki na robu atraktivno odleti in ga še bolj atraktivno razmetava v močnem liftanju, da nam gredo lasje pokonci. Potem Erzo spet lepo. Od zadaj potegne še Poje, ki mu razmetava padalo po platoju in ga še skoraj obesi na grmovje. Na koncu le odleti dokaj mirno. Sam kar malo čakam in nekajkrat neuspešno dvignem padalo, preden le dobim pravi moment, da lepo odletim.

Ob pobočju razbutano z močnim dviganjem, zunaj bolj umirjeno. Preostali trije (Luka, Milan in Jernej), se odločijo, da bodo avte odpeljali dol…

Vetra je v zraku res več kot včeraj, pa tudi dviganje zunaj dobim le eno lepo nad Lazami, kjer so malo prej prvi štirje nabrali v višave. Vseeno hočem trikotnik in zato rinem v smeri Ivanjega sela, da potem kritično nizek pridem nazaj pod Grmado, kjer pa se dokaj hitro (je kar močno) spravim nad greben in spet odpeljem ven proti Hasbergu.

Ostali so odpeljali proti Grčarevcu in Jean in Mega tudi nazaj. Vidim Mega, kako ga pred Hasbergom razmetava pod mano in obrne in odpelje na pristanek.

Megov let

Kmalu sem tudi sam v tem razmetavanju (rotorji od Unca s tem JV) in se tudi sam kmalu odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Ko pospraviva, pristane tudi Jean.

Jeanov let

Jože me počaka v Logatcu.

Pojetov let

Erzo pristane v Logatcu, kjer ga že poberejo naši trije neletalci, ki so se že prej odpeljali.

Erzov let

Vsi skupaj se zapeljejo do Vrhnike in brez Luka naprej še na Zavrh.

 

 

Še vizualizacija