181011 Čaven P2369 15:54:14

Ker naj bi burja danes popuščala Erzo predlaga Lijak. Zaradi inverzije okoli 1000 pa sva hitro usklajena za Modrasovec (Čaven). Erzo razpiše zbor ob 11.15, ko mi Jože (Vidmar) potrdi kombi.

Na Železniški Aleš Pirš, Erzo, Dragan Vidic in jaz se naložimo k Draganu. Ostalih udeležencev iz jate ni, drugi avto z Mojco, Frančkom in Jankom pa zapelje kar mimo Vrhnike.

V Lokavcu nas Jože že čaka, da se hitro naložimo. Štajerci (zlasti Mojca, ki gre danes prvič na Čaven) so malo skeptični, saj na parkingu še mičken vleče burja (v Vipavi je polagalo, Kovk 8/12 SV).

Ko pridemo na start, komaj kaj piha. Igor je že pripravljen in ravno startuje na V. Piha vedno bolj šibko in se kar pripravljamo (ali pa bomo morali čakati, da bo pihnilo kaj z juga).

Prvi na robu potegne Vidmar, potem v luft Erzo, pa Aleš in jaz. Potem čez nekaj časa še Dragan in Štajerci.

Igor in Erzo komaj po muhah nabereta malo nad višino starta, jaz pa z vsakim obratom, ki mi malo zapiska grem naslednja dva dol. Potem v obupu na rob platoja, pa sem že pod robom ob skalnih stolpih. Še se matram, pa samo izgubljam, namesto da bi že v samem začetku s starta zapeljal v desno po platoju, tako kot Aleš. Ko pridem na J stran pod platojem, grem samo še dol. Burja obteka vogal, tako da proti vetru stojim, z vetrom pa me razmetava pod robom. Že vidim, da je za danes konec in se počasi z vetrom pomikam ven in poskušam kaj zavrteti, če le kaj piskne. Sem že blizu Vrtovina, pa me burja zanaša skoraj do Črnič, kjer že gledam, kje bom pristal. Pa na zadnjem gričku pred staro cesto (Ravne, na 460m) le začutim spet nekaj dviganja in začnem vrteti neko +nulo zanešeno z burjo in počasi pridobivam proti Vitovljam. Ko sem na 800, se samo zapeljem pod Skret in naslonim na skale in me odbuta gor. Rešen !

Kmalu sem nad Zmajarsko skupaj z našimi in ostalimi, ki so že pripeljali z Lijaka. Takrat enkrat pristane v Lokavcu Janko Jošt.

Janko Jošt

Mi pa naprej standardno v čisto pomladanski štimungi. Do Lijaka, na Danijela in Škabrijela in nazaj. Zadnje kar sem slišal po postaji, preden mi je crknila, sta bila Erzo in Aleš okoli Svete gore. Na Zmajarski hočem najprej obrniti in zdrajsati Lijak do konca, ker pa vidim Dragana, kako visoko pelje od Čavna proti Kuclju, zapeljem še sam naprej mimo Skreta. Lepo drži in brez matranja se da bolj zunaj dokaj mirno peljati v višini grebena. Sploh se ne trudim kaj pobrati, saj imam namen samo do Lokavca. Pa kar drži,  tako da se s 1100 odpeljem od Modrasovca naprej proti Hublju. Tik pred pobočjem pa butnem v burjo, ki me zaustavi in odplakne dol, tako da samo zavijem nazaj proti Lokavcu.

Zoranov let

Med mojim pospravljanjem Dragan, ki je z Modrasovca odpeljal izpod baze na 2000, naredi velik krog od Kovka (kjer ga je odplaknilo dol) čez dolino in nazaj skoraj do Lokavca.

Draganov let

Grem ga pobrat in potem naloživa še Aleša, ki je pristal v Lokavcu.

Aleš ev let

Erzo se javi s pristanka pri Gabrjah…

Erzov let

Mojca je poskušala na poti nazaj od Svete gore proti Krasu, pa ji ni uspelo.

Mojčin let

Mojčin Komentar leta:Prvič na Čavnu. Naredil se je lep termični dan z bazicami. Če ne bi bila narava odeta v prečudovite jesenske barve, bi pomislila, da je pomlad. Sploh v drugi polpvici dneva so se naredili stebri za prste polizati. Na koncu so me premamile baze proti Krasu, ki pa jih nisem znala izkoristiti. V bistvu se je pravo letenje zame začelo šele na Sveti gori. Nekaj sem glumila tam okrog, pa ni blo nič. Potem je pa zvon odbil četrt čez uro in dejala sem si kako dobro se slišii, že v naslednjem trenutku pa taka raketa direkt do baze. Ne vem, a ima to Joze vedno tak zrihtano!?? Pa še nekaj novega sem se naučila danes. Včasih je več pihala burja, zadnje case pa piha SV veter. [11.10.2018 18:47]
Pavel Kante : A zate so golobi in termika eno in isto?
Farji zvonijo da se golobov ( dreka ) znebijo. lp. [11.10.2018 18:27]
Mojca Pišek : A pol so se bali, da se bom usrala al kaj? O hudo. [11.10.2018 18:30]
Pavel Kante : Pa sej ti nisi golob,si ja pišeklp. [11.10.2018 20:17]
Mojca Pišek : Eni mi rečejo kar Calimero 😉 [11.10.2018 22:46]
Janez Cimerman : Pa še dobr leti ta Calimero,bravo Mojca.lp [12.10.2018 06:30]

 

Unuk pa je izvajal drajsanje Lijaka po moji prvotni varianti…

Frančkov let

Najprej se ustavimo v Vipavi na prehranjevanju, potem pa še v Avio pubu, da počakamo Erza, ki uspe s štopi priti za nami do Postojne.

Še vizualizacija naših letov