181018 Drsovnik P2378 13:49:22

Tudi danes bo ta V in burja na Primorskem in spet sem za projekte. Pa kar ne vem, kam bi. Na Dolenjskem še megla in pokrito, Na Gorenjskem bolj mirno pa nizke baze in megleno, na Primorskem lepše, pa burja. Lahko bi nadaljeval na lokacijah od včeraj, pa tak veter ni bil (in tudi danes ne bo) pravšnji.

Ker Jean verjame, da bo mogoče Grmada kasneje, grem proti Uncu, z mislijo, da si ogledam moj nesojeni start Stari grad-antena (ki ga je na koncu speljal in kot edini odletel Jean). Da ga vidim danes z “bolj izkušenimi očmi”.

Ko pridem na vznožje, najprej veter piha lepo gor po pobočju (S,SZ), ko pa si nekaj časa ogledujem, se močno zlije dol po pobočju… Krasen izgovor, da se obrnem, čeprav si moram priznati, da si tudi brez pihanja dol ne bi upal… Previsoke so te smreke in preveč okleščene in našpičene…

In grem po tolažbo na tole bližnjo krtino. Zelo kratek šolski teren. Ampak na vrhu piha s strani od zadaj (S, SZ) in tudi dimi naokoli kažejo enako. Medtem Jean preverja pri Balah, pa postaje (Slivnica spet ne javlja, pa mogoče bi bila Čela gora,…).

Ko najmanj piha (sedaj celo strogo z desne) pa potegnem in se v močnem zanosu v levo, tik ob grmovju, zapeljem dol.

Zoranov let