181113 Pusto polje P2400 11:07:03

Danes še vedno močan JZ in oblačno (na JZ SLO mestoma dež). Ker sem se odločil, da si pobliže ogledam Simeonov tečaj njegovih letalnih izkušenj in nasvetov, je današnji cilj Ženček, kjer naj bi v popoldanskem močnem vetru vadili ustrezne prvine.

Že ob 10h se odpeljem iz LJU proti Logatcu, da se prej malo potešim s projekti. Vmes 2x bolj in manj porosi, v Logatcu že skoraj dežuje.

Ko zavijem na Pusto polje, skoraj poneha in tale bela pika že dolgo čaka. Parkiram na kolovozu v Z pobočju griča (ob cesti pod smetiščem).

Originalni Erzov start s pristankom na ravnici Pustega polja je po 2,5 letih (kar smo bili nazadnje tukaj) že popolnoma zaraščen s šavjem in grmovjem. Tale travnik (brez izhoda) za njim pa je lepo vzdrževan (tudi takrat sem že razmišljal o odletu tu, pa so bili nepisani kriteriji taki, da je treba ponavljati iz iste točke v približno isto smer … pa tudi Poje je pred kratkim izbral to varianto).

Kljub rahlemu rosenju postavim na vrhu. Piha rahlo, pa ravno prav. Hrbtno potegnem in lepo dvignem Rooka in speljem, pa z zavoji sem in tja zbijem višino na spodnji del travnika, da ne zaružim med drevesa (ki so previsoko za preleteti – tudi za Pojeta…)

Zoranov let