181116 Šujica P2406 15:08:05

Ker je danes napovedanega še več SV, se zjutraj odločam za projekte ali mogoče Dobrovlje. Pa se slišiva z Jožefom, ki navija za Zavrh. In ker se je včeraj močna napoved izkazala za idealno letenje, bi mogoče tudi danes res bilo… In zaženem akcijo.

Ob 11.30 Šodr Dule in malo kasneje Jožef. Erzo bo prišel za nami kasneje, mogoče z Megom. Pri Škorpijonu naložimo v LCja še Milana in gor. Že na poti na štart piha kar občutno z desne na robu (pa saj je včeraj tudi).

Na štartu pa le nekaj več vetra, s tem da je vse pokrito nizko nad nami in mrzlo, mrzlo. Občasno butne v smreke na desni. Poje postavi in dinamično v luft z pospešenim dviganjem… ostali bomo raje še malo počakali… Jože desno proti anteni in nazaj že okoli 1000. Ampak pooočasi. Komaj leze proti Trebelniku in gre gor proti bazi in potem kar stoji na mestu (v resnici ga že rikverca, kar pa z naše perspektive ne vidimo). Postaja mu je (od mraza) crknila, tako da ni glasu od njega. Vmes hoče Erzo sprotna poročila in na koncu je že na poti. Jože se vedno bolj oddaljuje proti Vrhniki, počasi zleze naprej in uspe zgubiti nekaj višine. Na štartu medtem začne vedno bolj prbijati (6-8/12,3) in nas že pošteno zebe.

Erzo je že v vasi, ko pokliče Jože po telefonu in pove, da je res veliko vetra, da je mislil, da ne bo prišel ven iznad Trebelnika in se je že videl na drevesih, da pa je zdaj nad Bistro na 700 in tu pa je padalo že bolj obvladljivo (in zato lahko telefonira)… Da pa mu na misel ne pride, da bi rinil nazaj in gre samo še pristat…

Jožefov let

Erzo obrne in nazaj v službo, mi pešaka do LCja in dol. Odločim se, da grem med potjo domov tolažilno pogledat na Šujico  in tudi Milan je za to varianto.

Pod gričkom se dobiva. Gor na vrh travnatega grička, kjer pa vsake toliko pihne S, kar pomeni od zadaj. Postaviva in čakava na nulo.

Potegnem in laufam kot nor, da speljem in pristanem spodaj na travničku in tolažilni novnov!

Zoranov let

Milan pa nekaj za mano (po enem neuspelem poskusu s preveč vetra v rit) pristane malo naprej in tako reši serijo.

Milanov let

Erzo pa svojo serijo reši na Hribih.

Ertzov let