181115 Zavrh P2405 14:14:02

Danes podobno kot včeraj, burja malo močnejša, v LJU pa se začne čistiti okoli 10h. Inverzija na 1600, gradient dober. Razmišljam o Grmadi (pa je Slivnica 6-7/13 V, JV) ali Zavrhu (na Krimu sunki 4-6/11,5 V, JV), na Lijak pa me ne mika (več burje je proti Lijaku, kot včeraj, pa še kmalu moram biti v LJU). Torej Zavrh.

11.30 Šodr. Pridejo Dule, Mega, Berto in zamujajoči Jožef (Erzo teren, mogoče kasneje). Z Duletom k Megu, pri Škorpijonu poberemo še Milana, ki je pesimističen (glede na včerajšnje izkušnje SZ na startu), saj spodaj piha malo čudno – tudi not proti Dražici. Omenjati začnejo celo Zabočevo, kar takoj prekinem.

Na Zavrhu v vasi malo potegne, oblaki gredi lepo s SV. Na poti na start pihne kar močno z desne ob robu gor (in to mi zvoni tisti občasen JV na Krimu). Ampak na startu piha idealno gor (cca 4-5/6-7) in takoj začnemo postavljati. Berto in Jože še prideta in smo vsi zbrani, veter pa se medtem kar malo zmanjša.

Danes sem celo prvi pripravljen, pa vseeno raje počakam Mega, da pokaže, kako je v zraku. Takoj za njim jaz, potem Milan in ostali.

Desno proti anteni za Megom, naberem nad rob in kmalu nazaj na Trebelnik. Naberem malo čez 1000 in naprej do Javorča. Lepo drži, tudi bolj zunaj, vendar pred Javorčem pošteno zgubim (na okoli 600). Skoraj pol ure drajsam in se ne morem dvigniti nad vrh, dokler mi Jože ne pokaže, da zunaj malo bolj dviguje in popravim do 700. Potem pa nizek bolj zunaj v počasnem enakomernem dvigovanju nazaj do starta, kjer sem spet na 1000. Obrnem in diretisima proti Vrhniki še bolj zunaj čez ribnike in skoraj na Sinjo gorico in v Podlipsko, dokler gre…

Zoranov let

Ko pospravljam, Erzo javi, da je že na Pokojišču. Berto je pristal pri Škorpijonu.

Bertov let

Milan bolj zunaj pri Bregu.

Milanov let

Ko pospravim, že ustavi domačin, ki me zapelje na Šodr. Mega pristane blizu Šodra pri Janezovi vasi, tako da bo tudi logistika urejena.

Megov let

Edino za Duleta ne vem, kje je.

Duletov let

Ko se odpeljem (ker imam nujne  zemeljske obveznosti, je na tleh tudi Poje kot najdaljši.

Pojetov let

Erzu pa zmanjka dneva in vetra za kakšno od zmag.

Erzov let

Super letenje, dosti bolje, kot smo pričakovali glede na napovedan močan SV veter.

 

Še vizualizacija današnjega dogajanja