181123 Tri očke P2412 14:33:24

Ko sem zadnjič letel z Buzeta tukaj čez, sem si ogledoval pobočja nad Movraško valo (med Kukom in Bregom) in se mi je zdelo, da bi se tudi tam dalo kaj odleteti.

In se hitro zapeljeva naprej skozi Movraž po cesti gor (v smeri Rakitovca/Buzeta)  in na sredini vzpona na levo po kolovozu v pobočje. Iz redkega borovja prideva na odprto, že skoraj na zgornji plato. Na levo pod kolovozom je pobočje sicer položno (in trava pošteno podložena z ostrimi kraškimi skalami, še bolj kot Breg in precej bolj kot Osp) vendar lepo odprto. In sva tam. Mega gre pogledati malo nižje, jaz pa medtem robo ven.

Malo niže je res tudi malo večji naklon in piha rahlo po pobočju gor. Mega mi postavi Rooka, dvakrat preveriva štrikce (da se ne potrgajo na kakšnih skalah) in potegnem. Lepo mi zagrabi in po nekaj skokih po skalah sem v luftu.

Daleč ven, pa desno ob pobočju do Movraža in čez in nazaj in na lep travnik pod vasjo.

Zoranov let

Še enkrat vesel kot radio in dan je popoln !

Ko pride Mega po mene, samo še gasa nazaj v smeri doma.

Pred Vremščico je nebo sicer temno pokrito in moram skoraj na silo zapeljati gor na zgornji start, da bo tudi Mega imel let. Najprej se upira, potem pa mu le postaviva Kinga in v šibkem vetru odleti.

Megov let

Ko pridem dol po njega, pa je tudi on vesel, saj je v mirnem letu lahko malo stestiral svojega Kinga (in se prepričal, da je še vedno super).