181128 Borovnica P2415 12:55:40

Danes napovedan končno en (kolikor toliko) sončen dan, vendar z veliko burje.

Ker je bil včeraj Erzo na Ženčku SV, si rečem, da bi tudi jaz lahko šel tja malo pohendlat padalo, pa še belo piko bi pobarval.

Ko sem v Logatcu, grem najprej na start Dolenji Logatec (da ne bo en sam start danes… običajna domišljavost 🙂 ), pa že spodaj SV tako nabija, da grem raje »najprej pogledati« na Ženček.

Čeprav spodaj kar piha, se oblečem v tangice in z Rookom pod gozd na vrh travnika. Pod 7m/s skoraj ne pade, sunki pa občasno prbijejo (kot je pač pričakovati za ta naš SV). Celo postavim padalo in ga namestim v lep zidek in ga imam na uzdah, kot se spodobi, da ne podivja. Dvakrat ga celo dvignem in »skoraj« stabiliziram, potem mi ga zabije sem ali tja. In to je tudi vse… kakšne pol ure se še upiram vetru, ki vedno bolj polaga borovce naokoli. Celo niže po pobočju grem, pa mi že tam začne veter vedno bolj obvladovati padalo… Nazadnje stisnem rep med noge (v bistvu padalo) in ga nekako le stlačim v LCja.

Potem pa v Borovnico, če bo tam kaj manj vetra…

Skozi naselje gor nad progo in do starega vikenda na vrhu travnika. Piha dosti manj kot na Ženčku, čeprav ni za zanemariti sunkov.

Postavim in ga lepo namestim v zidek in v primernem momentu dvignem. Šolsko ga stabiliziram, se obrnem in me samo malo dvigne nad tla. Tudi razmišljam ne, da bi se zapeljal čez šavje in samo zabremzam v pobočje na koncu travnika.

Zoranov let