190815 Madara P2615 13:27:18

Se odločimo, da ostanemo še en dan v teh krajih. Na današnji S, SZ veter je primeren start Madara in tudi tekmovanje se preseli na to lokacijo. Odpeljemo se sicer dovolj zgodaj, vendar pravo pot na vrh skalnatega platoja najdemo šele po Erzovih telefonskih navodilih.

Na startu preveč vetra in vsi se skrivajo po grmovju v senci. Erzo nas povabi na ogled naravnih znamenitosti po skalnatem robu, kjer se v skalni steni pod nami skriva Madarski konjenik iz 8.st.

Do skalnih stopnic, ki pripeljejo čez steno iz doline, kjer malo modujemo in fotkamo, dokler se prvi padalec ne pojavi v luftu.

Potem pa panika in nazaj na start in v akcijo.

V močnem vetru startujejo tekmovalci drug za drugim, pa vsi bolj ali manj kaskadersko… Eni poberejo, drugi se matrajo in nikakor ne morejo više.

Erzo je tudi že v luftu, Mojca poskuša, pa ji je premočno in se nazadnje umakne. Boštjan se ne počuti preveč OK in se javi za reševanje kombija in zemeljsko podporo. Potem pa v luft Mega, Janko in jaz in še ostali naši (razen Stojana, ki mu ni treba v tako).

V močnem vetru in sunkovitih dviganjih najprej na hitro lepo naberem do 850 (start okoli 400), pa me preveč zanese nazaj nad plato. Ko rinem spet naprej, vse pridobljeno zgubim in ponavljam vajo. V veter praktično stojim, vrtenje eno samo guncanje. Kmalu imam tega zadosti in se zapeljem nad dolino in na strnišče požetega žitnega polja ob progi proti Madari.

Zoranov let

Dva pristaneta čez progo na navidez lepem travniku, pa obirata padali s trnja še ko grem spakiran pol ure kasneje mimo…

Jože pristane še malo bolj stran od griča.

Jožetov let

Janko cca 500m bolj stran.

Jankov let

In tudi Urban tam nekje čez progo.

Urbanov let
Urban Purkat : Kajak na divjih vodah [15.8.2019 13:42]

Vizualizacija naših lokalnih letov

Mega se je pobral na 1300 in odpeljal čez hrib z vetrom…

Po kolovozu proti Madari me do centra vasi zapeljejo Turki, ki so prišli po svojega padalca. In že sta Ovca in Stojan z Mojco s kombijem pri meni.

Kmalu se vsi tukajšnji zberemo in okoli hriba na AC in po Andreja, ki je odpeljal proti V (bočno na generalni veter) še mimo Nevše.

Andrejev let

Erzo je pristal dobrih 40km proti JJV.

Erzov let

Mega pa še malo naprej pri Partizanih.

Megov let

Še vizualizacija najdaljših

Poberemo Andreja, malo kruzamo sem in tja po AC, potem pa se usmerimo v reševanje Mega.

Ko smo vsi skupaj, pa še na gurmansko uživanje lokalnih specialitet pod brajdami v restavraciji pri Partizanih…