190816 Brestovica Bulgaria P2616 14:22:47

Ponoči dež in zjutraj se takoj po prehranjevanju in kavici odpeljemo proti Z – smer Sofija. Cilj je Musala, kjer je nekaj startov v hribih, dosegljivih z žičnico. Bliže domu bomo, pa še vreme je bolj obetavno v tistih koncih.

Med potjo ugotovimo, da je cilj še daleč in da je bolje, če poiščemo kaj za odletet še vmes. J od Plovdiva so hribi s starti za S smer vetra, saj je danes napovedan generalni veter SZ. Izberemo start Brestovica Bulgaria na vasico Brestovica.

Start je idealen, žal pa na startu termika meša iz vseh smeri. Jaz bi kar postavil, ostale moti prednji grič, ki lahko povzroča težave za veter z desne (čisti sever). Po odletenih letih vidim, da so nekateri odleteli tudi s travnika niže proti S in nekaj jih takoj odkoraka tja in sporočijo, da je tam idealno.

Ko smo vsi tam, se izkaže, da ni več idealno (jaz bi bil raje zgoraj…). Z Boštjanom takoj postaviva na različnih koncih položnega osatastega travnika.  Boštjan potegne in s porivanjem sekundantov spelje in se zapelje … v dolino.

Boštjanov let

Potem zalaufam jaz. Pa mi seveda prijateljsko porivanje ne pomaga, saj ne speljem in obesim padalo direkt v nizko hrastovje ob strani.

Vsi takoj v akcijo pod glavnim vodstvom Mega in padalo je v kratkem  sneto, očiščeno, preverjeno in spet pripravljeno. Zdaj ga iztrgam iz pikastih trav malo niže in speljem.

Podrajsam po vrhovih drevesne meje pod travnikom in ven nad dolino. Nekaj termičnih balončkov in v pristanek. Da ne bi pristajal na osatnih travnikih, izberem rjavo golo področje, ki se izkaže za posušen osatast travnik.

Zoranov let

Naberem padalo in dol do potke, kjer trebim padalo, medtem ko odletijo še ostali (razen Damjana, ki je spet naša zemeljska  podpora).

Megov let
Jožetov let
Jankov let
Andrejev let
Urbanov let

Potem pa naprej proti današnjemu cilju na obali jezera…

In na zasluženo večerjo