190207 Lijak P2442 15:38:37

SV in burja danes jenjavata in napovedan je še kar v redu dan (razen, da napovedana in zjutraj izmerjena termika ni ravno najboljša), tako da danes seveda Primorska. In ker je na Kovku zjutraj še kar nekaj burje, seveda Lijak.

Razpošljem zborni SMS in na Železniški se zberemo Dule, Štusov Luka z atom Dušanom, Milan in jaz. Še Mega moramo pobrati na Uncu (Jeana ni pritegnilo) zato z dvemi avti.

Z Lukom naloživa Mega v LCja, medtem ko ostali trije že brzijo dol v Milanovem avtu. Ker so pred nami, ujamejo en Hermanov prevoz prej, medtem, ko se zamudniki nabiramo spodaj za drugi (še Mojca in Damjan popestrita čakanje).

Na štartu prvi že v luft, naši trije predhodniki obotavljaje postavljajo. Še mi hitro postavimo in bolj ali manj hkrati odletimo.

V začetku močna in ostra dviganja. Do Zmajarske in mimo Skreta do Čavna živahno gore-dole. Tu naberem do 1200, vendar trenutno ni nobenega naprej (pa burja na Kovku, pa tudi tu je više čutiti V in… pač obrnem in nazaj do starta in čez Danijela z malo popravljanja na Škabrijel. Tu sem pod vrhom in nazaj grede me V tako ustavlja, da se že pripravljam z 350 na pristanek pod Danijelom. Pa se grebem in matram in vrtim in spajsam nad vrh in potem gre še kar gor vedno lepše in s 1000 se odpeljem naprej nad Lijak in dalje v drugo rundo.

Druga runda je bolj umirjena in tudi više pobiram. Dule javlja, da ima dosti tega guncanja in da gre dol.

Duletov let

Na Čavnu spet obrnem (zdaj sindrom avta – LC je pod Lijakom), nazaj čez start preko Danijela še enkrat do Škabrijela in nazaj na pristanek.

Zoranov let

Tudi Dušan pospravlja, Milan pa je že nekaj časa na tleh.

Milanov let
Dušanov let

Mega in Luka pa sta še v zraku in potegneta na Kovk (ki ima že JZ) in skoraj do Vipave, kjer ju kmalu poberem.

Megov let

Megov Komentar leta:Boljše kot je glede na vertikalno sondažo (ljubljansko) kazalo. Ker je ob rahlem vzhodniku po Čavnu dobro šlo sem predvideval, da bo vzhodni rob Modrasovca kaj dal, pa je bilo bol beda. Prileti še Štusej in skupaj malo iščeva pa nič.V tem se pojavi Jože Vidmar, ki začne vrteti vzhodno od raza in se priključiva. On potegne proti Kovku nama pa tudi neha gor it in se pobereva nazaj proti Lijaku, da podrajsava kar se je dalo. Cukrast dan.  [7.2.2019 20:28]Andrej Erznožnik : kadar se Megatu da, nimate šans! [8.2.2019 16:15]
Štusov let

Še vizualizacija letov