190209 Buzet-Zavoj P2443 15:12:50

Za danes pa napovedan res sončen dan (pred nekajdnevnim poslabšanjem) z dopoldanskim obračanjem na JZ (gradient spet ni najboljši, pa JZ bo jačal, sploh z višino), jutri močan JZ in že dež…

Eni že zarana lobirajo za Kovk (kar bo po moje premočno), sam pa predvidevam, da bo na Lijaku preostanek SLO (pa še tekma je…). Zato me tja preveč ne mika, sploh, ker mi okoli Buzeta kaže Parapente še malo boljše termične pogoje. In sem odločen za Buzet, v čemer sva si soglasna z Ukijem. Jean je tudi izključno za Buzet. Manca (ki je trenutno na sončku v Izoli) bi se tudi udeležila akcije. Še Jasna se javi – da bi šla na Buzet.

In na Železniški se dobimo: Uki, Dule, Milan, Jasna in Iskra. Milan in Dule cincata in bi šla raje na Lijak, tako da se z Jasno in Ukijem z LCjem odpeljemo do Unca, kjer naložimo še Mega in Jeana. Med potjo se tudi preostali trije odločijo za Buzet. V Rižani nas čaka Manca in Mega ji gre do Buzeta delati družbo. Od zadaj na mejo, kjer kot edini trije avti kar nekaj časa čakamo, da nas spustijo čez.

Na startu že gužva. Nekaj SLO, večinoma CRO (celo šola iz ZG). Še celjska ekipa (Unuk, Gošte in Jošt) je kmalu tukaj, ko so prej med potjo izvedeli za našo izbiro…

Najprej spustimo avte v dolino (Manca, Iskra, Unuk) in nazaj gor z LCjem. Piha sunkovit JZ, občasno močan in malo zmešan. Začnemo postavljati v gnečo med večinoma atraktivnimi starti. Tudi Rabič pride. V luft Jean, Jasna, Uki, Mega in jaz (tudi atraktivno) in potem še Iskra, medtem ko se Manca, Milan in Dule odločijo počakati na manj vetra, saj le ta vedno bolj narašča.

V zraku močna dviganja in prvi so že v višavah. Večinoma se od ovinka pri progi na platoju že vračajo nazaj in naprej proti Raspadalici. Tudi sam zrinem najprej do Jačemice, tu naberem in nazaj zelo zabremzano zgubljam do starta, tu spet v višave in proti Raspadalici. Uki se že vrača in sporoča, da ga Z nazaj zelo zaustavlja. Nekaj visokih je že naprej proti Roču in dalje (Jean, Jasna, Rabič,…). Nekaj za Raspadalico obrnem in sprva gre nazaj res počasi. Potem pa spet dviganje v višave (ki so pri meni okoli 1000, nekateri so lepo višji), do starta in do Jačemice v drugo rundo.

je veter že bolj enakomeren in manj sunkovita dviganja, Mega v vračanju s Tičarije vrti in nabira nad Buzetom. Manca javi, da odhaja v Izolo in da mi bo spustila LCja dol, Dule in Milan še čakata.

Spet do Raspadalice in nazaj čez start v kot. Ko spet naberem v kotu pri Jačemici, me mika da bi se kar odpeljal proti Kviriku (Uki je že bil danes na njem) in naprej, dokler gre. Pa se spomnim, da bi lahko kdo imel z LCjem na meji težave (spet sindrom avta) in rajši obrnem nazaj nad start (in v »prazno« (ne)nabiram km) in samo še uživam v jadranju. Mega toplanda.

Megov let s toplandanjem

Ko zve, da je LC že rešen, še enkrat starta za v dolino, takrat pa odletita tudi Milan in Dule. Zapeljem se daleč ven nad Buzet in hočem z lepo višino do Mluna (saj me bodo pobrali), pa so tam sama »riževa polja«, tako da obrnem in pristanem pri gradbeni štacuni ob avtih.

Zoranov let

Gošte že pospravlja na travniku. Med letom je tudi fotkal.

Nekaj za mano pristane Uki.

Ukijev let

Potem še Franček in Mega. Pospravimo.

Uki se z Iskrinim avtom (ki ga ravno pripelje dol Jošt) odpelje po lastnika.

Jožetov let

Midva z Megom pa malo niže do krožišča, kjer je ravno pristala Jasna, ki je med letom tudi obilno fotkala

Jasnin let

Jean že pipka za mojo lokacija skoraj iz Gračišča, do kamor je potegnil. Tudi on je naredil nekaj slik v zraku

Jeanov let

Ko pristane malo kasneje še Rabič, je Uki že nazaj z Iskro. LC ekipa se naloži in zapelje Rabiča gor po njegov kombi, medtem ko Iskra še čaka, da se Dule in Milan naveličata jadranja. Ko odložimo Rabiča, se ta hoče oddolžiti s svojim grozdnim izdelkom in že smo v njegovem vikendu. Tu ugotovim, da Dule in Milan nista pristala pod mejnim prehodom, kot je Iskri javil Milan, ampak na Movraški vali.

Milanov let

Domen Kastner : Zakaj pa v uno luknjo pristat? [9.2.2019 17:08]Milan Velkavrh : Zagledal sm eno divjo svinjo z mladici pa sm jih sel od blizu pogledat . [9.2.2019 18:56]Sašo Golob : ha ha ha. Odličen komentar. [10.2.2019 07:10]
Duletov let

Preusmerim Iskro, ki se mora vrniti nazaj v Buzet in gor in od zadaj v Movraž.

Ko se ločimo od Rabičevega vina, spet čakamo od zadaj na mejnem prehodu in šele v mraku pridemo do Jeana v Gračišče. Ko smo še skoraj v Rižani, pa Jean ugotovi, da je izgubil instrumente. Neuspešno poskušamo zadevo rešiti s pomočjo naše druge trojice, ki se ravno pelje mimo Gračišča. Nato pa sami nazaj gor in v soju telefonov in žarometov v iskanje. Jean uspešno najde izgubljeno in proti domu, več kot zadovoljni z današnjim dnem in svojo odločitvijo, ki nam je vrhunska (čeprav so na Lijaku padale 100tke).

Še vizualizacija letov