190212 Lijak P2444 15:54:23

Že včeraj z Manco ob neuspešnem obiskovanju koprskih startov ugotavljava, da bo danes po napovedi (S, SZ, z višino bo naraščal) najverjetneje Lijak (premlevava Parapente in Aladina in…).

In res zjutraj dejanski podatki pokažejo, da je to najbolj smiselna izbira (pa še res lep gradient). Mega je za, Milan ne verjame, Jean pa je na meji. Tako na Uncu sam presedem k Megu in do Ajdovščine in nazaj do Anje (za logistiko, če bomo do sem prileteli…), kamor pride še Manca iz toplih krajev. Naloživa se k njej in pod Lijak. Vmes se oglasi tudi Milan, da prihaja z Duletom, pa še Jean se bo priključil.

S Hermanom gor in takoj začnemo postavljati. Tudi Nevidni se nam je priključil v kombiju. V luft Zoran, Manca in Mega in potem z naslednjo Hermanovo skupino še zamudniki Jean, Milan in Dule .

V zraku pomladansko, saj gradient dela svoje kljub rahli kopreni. Do Zmajarske, kjer naberem čez 1500 in bolj zunaj na Čaven. Više je čutiti SZ, čeprav ne tako, kot ga napeto (vsi) pričakujem(o). Najprej že skoraj obrnem na Čavnu, pa me dohiti Mega in vrtiva in pobirava skupaj in greva naprej do Modrasovca. Mega odsvetuje naprej, zato nazaj jadram ves čas lepo visoko med 1300 in 1600. Sam vozim tudi bolj stran od grebena, saj lepo drži. Pri Vojašnici se ločiva, saj Mega nabere čez 2000 in se odpelje nazaj proti Lokvam.

Sam pa standarno z lepo višino čez start na Danijela in do Škabrijela. Tu končno prvič sam najdem res lepo dviganje, tako da brez skrbi pridem spet nazaj nad start in v drugo rundo proti Zmajarski.

Manca je po urci uživanja pristala in odšla spet v tople kraje. Pa tudi Dule je že na tleh.

Duletov let

Drugo rundo se mimo Skreta peljem precej niže (okoli 1000) in obrnem nekaj pred Kucljem.

Ko sem že spet na Lijaku, Mega sporoči, da pristaja (ga že pošteno zebe).

Megov let

Jani Cigoj : Lepa [12.2.2019 19:04]Stane Bajt : Potem ko smo preživeli Hermanovo vožnjo na štart je bilo vse ostalo mala malca.  [12.2.2019 19:24]Franek Rakun : zadaj pod sedeži se sliši teleskop ker je nov in se še ni ulegel,tako že ene 5 let pravi Hermam    [12.2.2019 19:53]Jasna Lalic : Najs  Uf, kaksne visine! Zakaj nisi sel v Pososcje al pa nad Deskle npr? [12.2.2019 22:26]

Nekaj za njim pristane tudi Jean.

Jeanov let

Sam pa se zapeljem še enkrat do Škabrijela in se na koncu s 600m zaletavam v Z (bolj kot v SZ, ki je više), dokler se mi še zdi, da bom brez težav prišel nazaj. Obrnem in se mimo Danijela zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Malo za mano pristane še Milan.

Milanov let

Mega s Cimermanovo pomočjo reši svoj avto pri Anji in nas počaka v vipavski Fami, kjer se mu pridružimo še ostali štirje na zaključno druženje. Zelo zadovoljni kar vsi po vrsti!

Še vizualizacija naših letov