P2445 Lijak 2019-02-13 15-58-54

Podobno kot včeraj s SZ,S, z nekaj manj napovedane termike in vetra in malce slabšim gradientom. Vendar kaj drugega kot Lijak ne vidimo (sam bi sicer za spremembo šel uživat/drajsat na Socerb, pa drugih to preveč ne zanima…).

Milana poberem na Železniški (ob kibiciranju Erza, ki se je po dolgi odsotnosti le vrnil – v službo), Jeana na Uncu, Mega pa je do zadnjega upal, da se bo priključil, pa na koncu odpovedal.

S Hermanom v drugi rundi gor (ker je na Kovku že J, večina sopotnikov razmišlja, da je pa danes v planu Kurirček). Prva runda je že večinoma v luftu in že lepo visoko. Mi takoj postavimo in v luft: Jean, Zoran in Milan.

Takoj poberemo in proti Zmajarski. Kljub napovedanim podobnim pogojem, mi je danes bistveno drugače/slabše: razen nad Lijakom, kjer so krasna dviganja, naprej bolj razbito, nižje višine in predvsem je bistveno bolj čutiti SZ (čeprav je šibkejši kot včeraj). Ob grebenu kar zliva čez, mešanje s termiko iz doline (kjer lepo polaga dime od JZ) pa da precej dodatnega razmetavanja. Rinem le za ovinek Skreta do naslednjega raza, potem pa nazaj, saj se mi zdi, da bi bilo nadaljevanje enosmerno (Jean se odpelje naprej).

Z Milanom večinoma skupaj vrtiva in pobirava. Nazaj na Lijak in čez Danijel na Škabrijel, kjer pa me zelo zaustavlja (SZ ali JZ ?) in predvsem zgubljam. Na Škabrijelu ne najdem nobenega poštenega dviganja in nizek obrnem, tako da sem na Danijelu že kritično nizek. Pa le nekaj najdem in se spajsam nad vrh in na Lijak, kjer pa spet lepo nad greben do 1000. Spet z Milanom blizu skupaj do Zmajarske in za rob, kot prej in nazaj.

Ko v drugo peljem z Lijaka na Danijela, sem zelo nizek pod vrhom (Danijela), pa najdem dviganje, ki me odlifta na 1000, tako da porinem naprej skoraj do Škabrijela in nazaj na pristanek.

Zoranov let

Milanu ne uspe čisto nazaj, zato ga poberem pri pumpi in domov…

Milanov let

Jean pa je odpeljal Kurirčka in potegnil do Šembij …

Jeanov enosmerni