190214 Socerb3 P2446 13:43:08 in P2447 15:19:54

P2446 Socerb3 2019-02-14 13-43-08

Danes še vedno ta SZ, ki pa že dopoldne obrne na SV in višje na močnejši S. Ampak sonček pa bo. In ker me na Lijak tudi približno ne mika tretji dan zapored (pa itak je močna LJU inverzija do 1300), gruntam kam.

Mika me Socerb (računam na kombinacijo z Manco…), ali Poljane, torej na Obalo, pa še za tja nisem preveč prepričan. Milan sicer gre po letalnih opravkih v Železnike (pa ne zaradi leta/serije) in bi bilo danes ravno prav za kakšen projekt tam v okolici. Pa je že na poti in me skensla, saj ve da projekti pomenijo ves dan.

Tako sem nekako na pol odločen za Socerb, ampak ne dobim nobene druge žrtve. Pa pokliče Nevidni, kam gremo in sva zmenjena za Socerb… Mega je najprej tudi za in ko sem že na poti, se mu kombinacija sesuje, Kraševci so od včeraj potešeni in ne verjamejo, da ima danes smisel na Socerb. Manca pa ima tudi druge plane in tako se peljem še naprej sam dol do Kastelca in potem še dol do Doline, kjer že čaka Nevidni. Naloži se v LCja in nazaj gor na start.

Na startu piha lepo gor Z, JZ od morja, žal malček prešibko, vendar takoj postaviva. Nekdo starta na starem startu in kar vzdržuje višino malo pod grebenom. Takoj potegnem in na desno ob pobočje proti staremu startu. Pred njim še malo naberem, ko visok oblak pokrije sonce.

In zacuri domačin in zacurim še jaz in potem v curjenju in borbi do pristanka.

Zoranov prvi let

Nevidni pa na štartu še kar čaka, da spet posije sonček. Na pristanku trije starejši lokalci/penzionisti (moja klasa…), ki bodo naložili scurjenega domačina, za mene ni prostora.

Takrat Nevidni v luft in pobere malo nad greben in kar drajsa sem in tja okoli starega starta… in kar drajsa…

P2447 Socerb3 2019-02-14 15-19-54

Oni trije naložijo scurjenca v avto in jih zapeče vest in najdejo prostor še zame. Najstarejši med njimi je kdo drug kot Tulio in potem se vsi lepo predstavimo in se izkaže, da so tudi preostali trije padalci.

Ko pridemo spet na start, Nevidni rata popolnoma neviden in po postaji zvem, da je v curaži proti pristanku (je šel preveč proti gradu Socerb in prišel pod greben in nazaj grede… curaža). Oni počasi postavljajo, jaz postavim in v luft.

Spet desno, tam naberem nekaj nad greben in drajsam varno sem in tja med starim in novim startom. Nevidni me sicer spodbuja, naj kar jadram, ampak jaz ga poznam, da se mu gotovo mudi, zdaj ko je na tleh, zato se odpeljem čez nov start proti gradu, da bom zacuril (in naredil km, kolikor se bo dalo). In res pridem pod greben in pred gradom že nižji od vasi in obrnem in samo še curim do pod stari start. Zapeljem ven že ves nizek okoli 250, pa nad krtino nad Dolino malo piskne in zavrtim in vrtim in vrtim in vrtim (približno na isti višini). In še vrtim.

In se po ¾ ure zapeljem na pristanek.

Zoranov drugi let pretežno na 250 m.n.v.

Nevidni me zapelje kar reinfuzo gor, ker se mu pa že res mudi in na vrhu v miru pospravim robo in v LJU.

V bistvi sem dobil več, kot sem pričakoval.