190215 Lijak P2448 14:37:14

Danes pa spet močnejši SV (burja na Primorskem) in ker ne najdem(o) nič drugega, seveda na Lijak (imam sicer idejo za Dobrovlje, pa ne upam forsirat -> ampak zvečer se pokaže, da so tam tudi jadrali in bi bilo bolje, da šel tja, kot na Lijak n-tič) .

Z Jeanom na Uncu presedeva k Megu in gasa. Danes na start s kombi-Alešem. Prva runda že v zraku, kar lepo nad startom. Mi postavimo takoj in v kar močnih sunkih v zrak Jean, Mega in jaz. Pri dvigu te je kar butnilo od spredaj in zaustavilo (vse tri, prva dva sta še celo nekajkrat morala ponoviti dviganje), potem pa nas je termika kar odliftala v višave.

V levo ob grebenu samo šlo gor čisto pomladansko. Ozki in močni stebri in takoj sem na 1000. Pred V robom  vrtiva z Megom, ki se zapelje naprej proti Vojašnici, pa ga kar potunka in pride nazaj, jaz pa sploh ne poskušam. Prvič se odločim raje na Z, kot V.

S 1000 na Danijela, do katerega me spusti na 650, pa najdem spet močno dviganje do 900 (spet vrtiva skupaj z Megom) in naprej na Škabrijela. Pred pobočjem ne najdem nič, za robom, kamor zapelje Jean, tudi nič, zato tesno nad drevesi nazaj, medtem ko Jean nadaljuje za vogalom in scuri v Grgar.

Jeanov prvi del

Sam se matram nad Kromberkom in si celo domišljam, da bom pobral, pa scurim po 15min borbe v dolino ob padalsko cesto.

Zoranova curaža

S štopom na pristanek utapljat žalost ob radlerju.

Jean dobi od zadaj štop gor za drugo rundo. Mega pa se ves ta čas kar vozi in vozi in pristane, ko je flaša od radlerja že dolgo prazna.

Megov let

Jean pa malo za njim…

Jeanov drugi del

Še vizualizacija: