190221 Gozd P2454 16:09:33

Danes še podobno kot včeraj, pa v Vipavski vsaj malo manj megličasto kot včeraj. Inverzija na cca 700 in še ena majhna kljuka na 1600 (nad 1600 pa lep gradient s S, SZ), po napovedi naj bi se čez dan vse to zglihalo…

Prva ideja je Čaven, pa ni nobenega zanimanja. Milanu se zdi preveč tvegano in bi šel raje na njemu bližnji Gozd, Erza pa Primorska trenutno itak ne zanima in je od včerajšnjih pogovorov računal na Krvavec. Ker pa je na Gorenjskem po PP napovedanega kar nekaj SZ, ki naj bi z višino in dnevom samo naraščal (in stanje na terenu to potrjuje), se mi zdi, da Krvavec danes odpade. In se Erzo odloči, da gre z Milanom na Gozd (ki pa bo po moje tak, kot včeraj in me sploh ne mika).

Nekaj po 13h smo zmenjeni pod Gozdom. Tik pred odhodom še govorim s Simeonom, ki me spodbudi, da je tak SZ, kot je danes (4/5 na stolpu na Krvavcu, više bo resda najbrž močneje…), idealen za Kalški greben z vrha Zvoha…

Med potjo po telefonu lobiram ona dva v drugem avtu za Krvavec, ampak ju ne premaknem… Samemu pa mi res ni  in tako nadaljujem pod Gozd. S Sovanovim kombijem na Gozd in na štart.

Postaviva z Erzom (in ostalimi), Milan pa mora dol po pozabljene inštrumente. Odleti Erzo in ob Milanovem prihodu še jaz.

Na V robu se najprej iščem, medtem ko Erzo že nekaj navije in se nizek odpelje pod Tovsti vrh. Potem najdem močno dviganje nekaj čez 1400 in za njim. Pred Tovstim drajsam in bolj ali manj uspešno iščem občasno sunkovita in ozka dviganja med 1200 in 1400, ampak takoj, ko zapeljem malo za rob proti sedlu, potonem in s to višino mi nekako ni naprej v ta makadam, sploh ker gledam Erza in druge naprej še dosti nižje.

Obrnem in nazaj pod Kriško. Pa se mi spet zdi, da sem nizek in ponavljam vajo na V robu na Gozdu in pod Tovstim in potem se odločim za dol. Pa na Gozdu spet dobim lepo dviganje in drajsam še malo sem in tja gore dole in se po 2h odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Erzo me že pred pristankom kliče, da je scuril v Trstenik (nazaj grede s Kozlovega roba).

Erzov let

Milan pa po obiranju robov in gmajn v Mače.

Milanov let

Ker Erzo organizira samoreševanje -> reševanje Milanovega avta in mene ne rabi (Milan seveda pije kavico pred zahajajočesončno gorsko kuliso pri jezeru v Preddvoru), se odpeljem v LJU. Kasneje se izkaže, da bi mu prišel prav, ampak mene več ni…

Letenje, kot sem pričakoval…