190301 Strmca P2460 12:19:31 P2461 13:04:24 P2462 14:50:05

Se že včeraj pogovarjava z Jeanom za morebitno Strmco, saj napoved za danes ni obetavna. Veter J smeri dopoldne šibak, termike nekaj, okoli 13h pa naj bi bila SLO že bolj ali manj pokrita in veter naj bi obrnil na SV.

Danes najprej razmišljam o projektih, pa me Dule začne palit za čimprejšnjo Strmco in sem v akciji. Ob 11h na Železniški sam z Milanom, saj Dule odpove.

Z LC pod Strmco, kjer se pridruži Jean (in Misty). Na startu kar piha, tako da je Jean kar pri LCju že v luftu, ko midva še pešačiva do starta. Postaviva (jaz z 2.klaso = Mentor3 z zaprtim zicom) in potegnem, ko malo manj pihne … in scurim v dolino, saj je veter bolj ali manj usahnil, le tik nad tlemi malo drži.

Zoranov prvi

Samo naberem in v Jeanov avto.

Milan je potegnil nekaj za mano in po malo malo daljši borbi scuri na pristanek, kjer ga že čakam z avtom.

Milanov prvi

Jean toplanda.

Jeanov prvi

Ko prideva z Jeanovim avtom z Milanom na vrh, spet nekaj piha, ampak šibkeje kot na samem začetku. Midva takoj na start k drogu in spet v luft, medtem ko Jean taktizira.

Kot prvi spet zacurim in se v spodnjem delu rešujem na nekih mehurčkih še nekaj časa, da na koncu že drajsam po pristanku.

Zoranov drugi

Milan pa je ob meni kakšno minuto za mano.

Milanov drugi

Jean medtem na startu čaka in opazuje, kaj se z nama dogaja. Seveda moramo gor (oba avta sta gor), in oba pospraviva, ker imava teh curaž dovolj za danes. Jean pa pride po naju s svojim avtom.

Na startu pa spet nekaj vetra, ko pridemo gor. Milan bi malo groundhandlal Kinga in ga potegne ven, Jean pa tudi začne dvigovati svojega, sam pa posedam.

Pa veter vedno bolj jača in Jean se odloči za v luft. Lepo ga dvigne in pojadra. Milan je takoj na obratih in odide proti startu, jaz še malo cincam in potem potegnem 3.klaso (projektno klaso – tangice z Rookom) in za njim.

Milan starta in lepo zajadra, tako da sem tudi jaz prepričan. V luft in potem drajsam levo in desno do onemoglosti. Jean vmes toplanda na Lipovcu.

Jeanov drugi

Starta in čez nekaj časa toplanda še na Petriču.

Jeanov tretji

Midva z Milanom pa še kar sem in tja, dokler Milan ne gre preveč mimo Lipovca in na povratku prenizek po pol ure zacuri.

Milanov treji

Jaz pa zgoraj v višavah dokler ne začne rahlo kapljati, potem pa naravnost ven nad dolino, medtem ko Jean toplanda.

Jeanov četrti

Kar drži, tako da se šele na koncu travnikov obrnem in nazaj do pristanka.

Zoranov tretji

Med pospravljanjem Erzo javi (?!) da prihaja s šoferjem (Dule) in naju bo zapeljal gor. Potem pa ju ni od nikoder in ne odgovarja več na telefon, medtem pa Jean (ki ne ve za najino kombinacijo) pride z LCjem po naju. Ko smo gor, se izkaže, da Erzo že štartuje, saj je bila zaradi kapljanja takšna panika, da sta se kar sama mimo odpeljala gor na start.

Z Milanom se samo odpeljeva, ko Jean še pospravlja robo. Erzo pa nabere in se odpelje na Planinsko polje.

Erzov let