190308 P2466 Osp P2466 15:18:05

Danes ne morem zgodaj, pa saj je napovedano veliko JZ (sicer lepo) in naj se dan razvije.

Erzo zgodaj zjutraj sicer pritiska, kam bi se šlo, ko pa se je treba odločiti, mrkne neznano kam. Jean je za akcijo, Mega in Milan ne moreta, Dule bi šel mogoče Buzet, ali Lijak… Res se mi zdi Buzet še najboljša izbira (na Lijak mi tudi pod razno ni za iti, čeprav bo gotovo najbolj ziher, saj Kovk že nabija 16…). Jeana mika spet na Kraški rob (danes, ko je veliko vetra), o drugih prepovedanih sadežih pa raje nebi.

In sem že skoraj na Vrhniki, ko se oglasi Erzo, da bi tudi šel in odvijem dol po njega (Dule skensla). Ko na Uncu že skoraj pobirava Jeana, pokličem za vsak slučaj še Mega, ki pa je že za akcijo in smo že štirje.

Ko čez Černotiče pridemo od zadaj na Kraški rob je še vse mirno, da potem na robu prbije JZ iz vseh topov (7-9/10,4) in je prav neprijetno. Ocenimo, da danes ni ta dan in nazaj na Osp (ki je nižji).

Do starta moramo z LCjem prodirati skozi čredo konjev. Tudi tu piha kot zgoraj na robu, ampak se za momente umiri. Malo se gledamo, malo modrujemo, potem Jean počasi postavi (zanj je novnov !). Megu v to ni treba in bo asistent in šofer. Medtem se konji pasejo po LCju tako na gosto, da ga kar skrijejo…

Ko se enkrat spet malo pomiri (5-8/11), Jean potegne in ga najprej nekajkrat rikverca, da na koncu le porine naprej in ga odlifta v višave. Po videnem je kar razgonjeno (najbrž smo v rotorjih za Tinjanom), ampak Jean vztraja in jadra proti viaduktu.

Potem še Erzo razpakira in po podobni proceduri (brez rikvercanja) odleti v višave (in še celo nekaj vrti). Medtem, ko se vozita sem in tja, se odločim, da s projektno robo brez gasa v to ne grem. In Mega mi prijazno (ker sem jaz malo švoh…) zamenja mojega starega Rooka z M24 iz LCja, medtem, ko se spravljam v tangice.

Potem pa kar nekaj časa piha močneje, da se že skoraj naveličam, onadva pa še kar drajsata sem in  tja. Jean pristane in javi, da je v zraku do tal razgonjeno.

Jeanov prvi Osp

Končno lahko potegnem in tudi mene odlifta, ampak z malim M24 se lahko vsaj odguncam naprej. Na levo nad Osapsko steno mi gre kar gor, še do Mišje peči, potem pa nazaj na travnik pred Ospom.

Zoranov let

Ko pospravljam, pripešači Jean, Mega pa je z LCjem tudi kmalu pri naju. Erzo javi, da je na tleh tik pred mejo.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Situacija: piha tud sunki 11, kje je tu logika in na Lijaku letijo. V zraku čudno, v bistvu smo v rotorju Tinjana in ko si na viaduktu piha J. Ko si proti Italiji spet v veter. Spredaj v KP pa 10 m/s po tleh [8.3.2019 18:29]