190315 Lijak P2474 15:59:52

Danes imam zjutraj zemeljska dela in uspem v čakalnici le na hitro preverjati vreme. Potem pa že navalijo Milan, Dule in Erzo in sem samo obveščen o uri odhoda … in je spet Lijak… Podobna situacija z JZ kot včeraj, le da je slaba sonda od inverzije na 500 do naslednje na 1000 in od 1200 naprej odlična (če pridemo do tja). Pa nekaj več vetra, nad zgornjo inverzijo počasi v SZ.

Ko modrujemo ob 10.45 na Železniški Erzo, Dule in Milan, so opcije še Slivnica ali Kovk. Danes se javi Dule za furo in gasa dol. Med potjo odpade Slivnica, ki je že 10. Zaradi enostavnejše logistike na koncu parkiramo na Lijaku in gor.

Start zabasan s Poljaki in Madžari. V gužvi začnemo postavljati. Prvi potegne Erzo, nekaj za njim jaz, čez nekaj časa še Milan in Dule.

Najprej malo iščem, potem dobim močan steber do 1400, kjer butnem v razrukan strop (a se je inverzija dvignila?). Naprej na Zmajarsko, kjer ne dobim nič uporabnega in popravim pred Čavnom in na Kuclju in mimo Modrasovca nizek priklapljam Hubelj.

Na Kovku spet naberem do 1200 in čez z -2 na Plaz (600), za katerim se kar nekaj časa matram, da se spajsam na rob in naprej ob robu in pod in nad njim spet razrukano. Čeprav naberem na Šentviški lepo nad greben, pa do Lovske spet močno zgubim in se že globoko pod robom ob pobočju privlečem pod Hieronim na slabih 700.

Nazaj se po polžje (10-15) guncam pod grebenom vedno niže in le vetru, ki tu piha pravokotno na greben (torej J, JZ) se imam zahvaliti, da pririnem pod predor. Tu batina v višave nad greben in do 1400. Vrtiva skupaj z Erzom, ki je po začetnem ovinku do Soče, šele sedaj prišel sem. On iz teh višav naprej proti Anteni, jaz nazaj proti Tabli.

S 1100 se kar peljem čez v smeri Podrte in kar drži (najprej 30 bočno na veter, potem vedno počasneje). Ko me veter že preveč ustavlja (15), se zapeljem ven in k Anji.

Zoranov let

Milan in Dule sta tudi že dolgo na tleh.

Duletov let
Milanov let

Ko pospravljam, pripelje mimo Franček (Unuk) in me naloži. Naprej do Erza, ki je pristal na mojem standardnem travniku.

Erzov let