190316 Kovk P2475 15:59:52

Danes naj bi bilo že več JZ, ampak jutri ga bo še več in današnji dan je treba še izkoristiti. Na Primorskem ga bo vseeno nekaj manj (seveda Lijak). Malo razmišljam(o) o Slivnici, pa je že zgodaj čez 10. Čimprej je treba in (ker je sobota) Erzo razpiše globalni SMS.

Ob 10h na Vrhniki že čakata Dule in Jugo. Še Erzo pride in po dolgem času je z nami tudi Manca, ostali v svoji režiji ali kam drugam. Zaradi močne inverzije in pokritosti navijam za Kovk in z Erzom in Manco smo hitro za. Z Erzom se naloživa k Manci in po stari cesti na Kalce, kjer se pridruži še Mega. In od zadaj na Kovk. Dule in Jugo se raje usmerita na Lijak.

Na startu nekaj zmajarjev, je dokaj megličasto s sramežljivim sončkom. Takoj postavimo (piha 5-6/7,4, kakšni sunki tudi močnejši) in prvi v luft Erzo. Naslednji sem jaz in čez nekaj časa še Manca in Mega.

V zraku precej razrukano z močnimi dviganji (pa tudi padanji) in močnejšim Z. Na Podrti lepo naberem in gore dole s popravljanji do Hublja. Naprej mi gre dol in padem v pravi rodeo ob grebenu (Erza pa vidim visoko že v Predmeji), ki me na koncu še pošteno zaklofa. Še malo rinem naprej, potem obrnem in nazaj do Podrte.

Tu spet lepo naberem do 1100 in do starta in še enkrat do Hublja. V drugo sem precej višji kot prej, tako da se takoj zapeljem naprej in nekaj pred Predmejo v močnem dviganju navrtim čez 1300 in se zapeljem čisto v kot.

Nekdo rine kar naprej pod Čaven nekaj nižji, sam pa raje obrnem in počasi (z 10+) v veter skupaj z Erzom. Sem kar malo nervozen, potem pa le naberem nad greben in naprej višje nad grebenom do Hublja. Tu spet lepo naberem in do Podrte v dviganju in potem čez dolino s 1100.

Manca je menda že na tleh in Mega se je iz začetnih nižin spravil v višave in objavlja (edini ima postajo), da bo toplandal.

Megovlet

Ker nas Manca ne bi preveč čakala, ne nameravam več štrikati in se peljem samo naprej, dokler bo šlo, potem pa dol. Pa kar gre in gre in pridem nad Plaz. In še kar drži brez pobiranja mimo Gradiške do Šentviške. Piha bolj J kot JZ in rinem počasi le z 20 zunaj nad dolino (dol pa kar ne gre). Ko se mi zdi, da se vse skupaj le preveč vleče, obrnem daleč ven nad dolino in nazaj proti Vipavi. Spodaj na mojem standarnem travniku vidim Erza.

Erzov let

In začnem zbijati in pristanem zraven njega.

Zoranov let

Šele čez nekaj časa ugotovi, da sem zraven…

Manca in Mega prideta kmalu po naju in vsi smo zadovoljni z dnevom, čeprav že tako zgodaj odhajamo domov.

Na Lijaku pa sta Jugo in Dule tudi naredila nekaj km.

Jugov let
Duletov let

Še vizualizacija