190325 Goljak P2483 12:23:39

Za danes napovedano poslabšanje z dežjem. Pa že včeraj gledamo, kje bi danes še bilo kaj sonca in J Primorska do Ilirske ne kaže tako slabo. Na Buzet nam ni še en dan zapored in smo kar ista ekipa kot včeraj zmenjeni za Goljak.

Danes samo potrdimo, saj ni bistvenih sprememb v napovedi. Erzo organizira skoraj 2 šoferja, pa je na koncu 1 zagotovljen (Galja), kar je glede na logistiko super. Seveda pa to pomeni še en avto in ker se danes Milan ne more upreti mojemu šarmu, je tudi on zraven.

Na Železniški ob 9.30h Galja, Erzo in Uroš k meni v LCja in na Unc še po Mega. Milan pa z Duletom na Uncu pobere še Jeana in v Ilirsko. Med potjo Mega in Erzo prepričata Gregorja, da najde še enega šoferja za drugi avto.

In medtem, ko drugi trije še čakajo da šofer popije kavo, smo mi že na poti gor, kjer Galja prevzame krmilo. LC nas z robo spravi prav na vrh in potem ga še preparkiram nazaj dol v gozd ob cesto. Takoj začnemo postavljati, saj piha že konkreten J precej s strani (bolj, kot je bilo napovedano).

V luft Mega, Erzo, Uroš in jaz in Jean in malo kasneje še Milan. Dule je malo zakasnil na start, potem pa si še z razpletanjem padala dal toliko dela, da mu je bilo na koncu premočno za odletet…

Takoj po startu me veter čisto zaustavi in potunka kritično nad drevje do spodnje police, kjer pa potem butne gor (kot skoraj vedno). Desno ob pobočju kar odnaša s 50 in ko nekajkrat poskušam zavrteti, kar neprijetno buta. Šele pred Šestanovim vrhom dobim v dveh etapah konkretno dviganje skupaj z Jeanom do 1550, vendar si nazaj čez na Pivško s to višino ne upam. Več nabrati pa ne znam. Sploh pa, ko vidim Ukija in Mega nad Ilirsko, se samo zapeljem v njuno smer in s polno brzino 45-60 čez Ilirsko.

Mega je že na tleh.

Megov let

Uki pristaja lebdeč na mestu v veter.

Ukijev let

Še jaz v močnem kontra vetru po liftu dol pristanem na travniku zraven njiju.

Zoranov let

Jean je v naslednji rundi nabral do 1900 in se zapeljal čez v Koritnice in do Juršč.

Jeanov let

Milan je pristal malo pred Ilirsko in se potem skoordiniral z Duletom.

Milanov let
Milan Velkavrh : Prvič Goljak. Pristajanje v rikverc 🙂 [25.3.2019 12:35]Frenk Lokovšek : Milan ti si pravi preletaš… [25.3.2019 14:05]

Erzo pa se je že prej vrgel čez s 1800 in na koncu preletel še Pivko…

Erzov let
Andrej Erznožnik : Ko sem s sončnega bistriškega z vetrom odpeljal pod oblačnost s severa in je začelo it gor, vse drugače kot te inverzne dni, sem se pokakcal [25.3.2019 13:23]Janez Kocjan – JanKo. : nisi prvi, si pa med redkimi poštenimi! ;)) ;)) ;)) [25.3.2019 15:28]Air Panonia : “U muci se poznaju Junaci!” ..:°) [25.3.2019 15:44]Jože Iskra : Komaj čakam dež al pa naj ukinejo tole stran. Poker grem špilat pa še loto pa bo! [25.3.2019 16:00]

Galja pride kmalu po nas 3. Poberemo še Erza za Pivko in domov.

Še vizualizacija