190326 Videm pri Temenici P2484 11:21:21

Danes spet napovedan SV/”šibka do zmerna burja”, Aladin pa vijoličast in zjutraj že vse postaje JZ od LJU sijejo rdeče. Ker je krasen sončen dan, upam vsaj na pritlehne projekte na Dolenjski, kjer je kar nekaj krtin obrnjenih proti SV.

Najprej pridem na ta dolg, kjer sem že enkrat dvigoval padalo (ko je pihalo pri napovedanem SV od zadaj – JV). Danes pa piha prav: po dolinici gor čez štart. Le da so sunki čez 10. In je res sunkovito. Postavim Rooka in ga v sunku komaj krotim, da se ob naslednji umiritvi tudi dvigniti več ne da. Nekako ocenim kdaj sunek jenjuje in ga takrat dvignem in stopim čez rob in me spusti dol, da me, ko speljem, nabije 20m naravnost navzgor in popolnoma zaustavi. Pa spet zaplavam malo naprej, da me naslednji trenutek spet nabije gor in rikverca. Tako prilezem do roba gozdnatega dela na odprto, da me še zadnjič nabije gor in rikverca in rikverc spusti na tla.

Zoranov skok

Ni bilo prijetno. Ko sem na tleh komaj krotim padalo in se nekako poležem na njega in ga stlačim v kepo, da me ne odšlepa nazaj.

Gor po LCja. Kepo zbašem v avto in na naslednjo lokacijo (kjer pa prbija enako močno, vendar bolj enakomerno – postaja Radohova vas javlja JV sunke tudi 11). Čeprav piha čisto z desne, le najdem neko smer za odleteti. Naslednjo uro groundhandlam (=predvsem krotim padalo in nekaj dvigov, ko me butne sem ali tja), vendar mi odleteti ne uspe.

Potem pa še dva nadaljnja ogleda zaresnih štartov, kjer je smer prava, vendar zame premočno…