190327 Dobrovlje-V P2485 14:32:53

Danes za drobec manj napovedanega SV kot včeraj in že včeraj sem gledal, da bi bile lahko danes Dobrovlje lepo letalne (sploh ker imam danes v tistih krajih zemeljska opravila 🙂 ).

In zjutraj podatki s terena potrjujejo teorijo. In ker še Martin sporoči, da je v Mengšu danes zjutraj na voljo čakajoči material za opremljanje Čele gore, je tudi to na poti v štajerski konec. Uroš je tudi zelo za izbor Dobrovelj (“edini kraj v SLO, kjer se bo najbrž dalo jadrati” – in še en dan dopusta bo letalno izkoriščen).

In ga okoli 11h pričakam pri mojem Hoferju in po obvozih do Mengša, kjer naloživa balo in nazaj na AC in pod Dobrovlje.

Nebo je precej pokrito in kilavo, ampak na startu piha idealno. Sva edina (tudi na pristanku še ni nikogar) in takoj postaviva. V luft Uki in jaz malo za njim in potem jadrava sem in tja dokler gre.

Gre pa bolj v desno (v bistvu je v zraku bolj JV, kot napovedani SV), pa sprva tudi nad dolino dela, dokler še kaj sonca proseva skozi oblake. V levo proti Letušu pa gre enkrat Uki malo predaleč in ga oblivajoči veter preveč zaustavi, tako da mora pristati kar nazaj v Letuš (pa itak ga je že preveć zeblo v roke…).

Uroševo jadranje

Andrej Erznožnik : Lepo je če ima pilot lanski ali letošnji dopust [27.3.2019 16:02]Janez Kocjan – JanKo. : pa še “vero”, da se bo tut dons dal letet! ;)) [27.3.2019 16:22]Zoran Gaborovič : To je bla še lanska bolniška… [27.3.2019 16:56]

Sam pa jadram še kar nekaj časa, dokler ne začne rahlo padati sodra-sneg in se z obvozom daleč proti Savinji spravim na pristanek po 1.30h.

Zoranovo jadranje

Tu pa me že čakata Frenk in Zvonko (Selcan) z odprim kombijem, da samo reinfuzo zbašem robo vanj. Še prihajajočega Ukija naložimo in gasa gor. Zvonko kmalu odleti, Frenk pa mora še kar dolgo časa čakati, da mu naraščajoči veter pusti v zrak.

Midva pa medtem odpeljeva LCja in njihov kombi na pristanek in naprej…