190409 Češnjevek P2510 15:24:11

Erzo zasledi na FlySafe naslednjo lokacijo (ima pa težave s prikazovanjem belih in zelenih pik, tako da spregleda bistven podatek, ki bi nama skrajšal raziskovanje). Tako iz vasi Češnjevek spodaj v živo opaziva tole lepo lokacijo.

Ko prideva gor, se izkaže, da je start res lep, pa s pomanjkljivimi pristanki spodaj: tam so droti, povsod same hiše in drevesa. Sedaj že sramežljivo proseva sonce skozi oblake. Piha pa kar lepo (vsaj pol časa gor JZ, pol pa z desne SZ).

Erzo se vseeno pripravi in ob vetru gor atraktivno spelje (stari Triton mu kar noče gor). Potem pa se kar pelje in ga drži in gre levo ob pobočju in okoli dreves in izgine za gozdnim vogalom, visoko nad vasjo (pristanek, ki sva si ga spodaj ogledovala, sploh ni več v igri). Pristane že skoraj v naslednji vasi Lukovek.

Erzov tretji (samo novnov)

Erzov komentar: Tri minute prezgodaj [9.4.2019 15:04]Franek Rakun : Kaj pa je blo čez 3 minute? [9.4.2019 18:38]Andrej Erznožnik : Bluziva na pamet, v težkih pogojih odletim na klovsiča tako na kol, da odrineš manjši grm in spodaj presenečenje ob prijavi leta. Tu je letel že Poje v brezdelnem januarju, čisto drugače kot zdaj ko ga ni. On je napisal, da mu je nek fant rekel, da se naj leti po 15.00, ko pridejo domov in bodo videli tàko letenje. Še odgovor: čez 3 minute je bila ura 15.00. [9.4.2019 19:00]

Dol po njega in nazaj gor, saj sem jaz na vrsti. Iz LCja potegnem suhega Mentorja 3 in z Erzovo pomočjo sem hitro pripravljen.

Lepo speljem naprej in me celo malo dvigne nad start, pred vasjo pa spusti v luknjo, da se mi zdi, da še na planirani pristanek ne bom prišel (sploh na noben pristanek…). Potem pa me spet vzdigne in z vetrom odletim v levo čez vas v isto smer, kot prej Erzo.

Zoranov drugi (novnov)

Za oba novnov.

Kmalu je Erzo pri meni in nazaj gor na naslednjo potencialno lokacijo: vinogradniško/vikendaško naselje na Megleniku levo od najinega starta. Erzo najde možno lokacijo in ob negodovanju lastnika iz naslednje hiše, ki smatra, da je lastnik kar vsega naokoli, postavi. Malo naju ta vsesplošni lastnik spravi iz tira in Erzo hoče čimprej odleteti. In potegne na ravnem platoju in skoraj vzleti, da se za prelomnico zatakne v pravkar posekano češnjo.

Naslednje pol ure trebiva padalo z vej.