190409 Benečija P2509 14:05:22

Že kmalu dopoldan začne deževati (malo tu, malo tam). Še najbolj se nagibam za projekte na Dolenjskem, pa je tam najprej dež. Potem še Erzo pokliče, da bi tudi šel na projekte (na Dolenjsko), pa sedaj zaradi dežja navijam bolj za Gorenjsko, kjer so ceste še suhe. Ob naslednji koordinaciji radarska pokaže že inverzno situacijo – skratka iz ure v uro se situacija spreminja…

In ker Erzo navija za Dolenjsko, prestopi (z rinfuzo padalom 1x in suhima padaloma 2x, škornji, rezervnimi oblačili…) pri Rutarju v LCja nekaj čez 12.30 in proti Trebnjemu ob obilnem zalivanju. Šele proti Ivančni malo jenjuje, da je na izvozu Trebnje-Z dež izklopljen.

Najprej na desni pri AC opaziva prvo lokacijo in (z majhnim raziskovalnim obhodom po blatnem kolovozu in travniku) mimo mojega včerajšnjega starta Belšinja vas skozi gozdič na S pobočje proti AC. Piha lepo gor in Erze se preobuje v škornje in odčofota po položnem travniku dol … in spelje.

Erzov prvi (nesojeni novnovnov)

Grem dol po njega, kjer ugotovi, da je start preblizu startu Beljšinja vas (čeprav na popolnoma drugem pobočju in v S smer) in je torej samo serijo rešil … in meni ni treba v to blato.

Malo naprej vzdolž AC je naslednja moja opažena lokacija od sobote in se po bolj kolovozni cesti zapeljeva tja. Malo po pobočju gor z LC in parkirava. Še nekaj korakov po strmem griču gor nad nivo AC ob ograjo AC. Idealen start, le malce z leve piha SZ.

Postaviva na že manj blaten teren in meni pripada čast, da potegnem prvi. Rook gre kljub delni mokroti lepo gor (pa saj je tudi pobočje lepo nagnjeno) in lepo odletim ven in potem v desno čez prva polja in drote in magistralko in ob njej v desno, dokler gre.

Zoranov prvi (novnovnov)

Erzo sekundo za mano pristane malo naprej.

Erzov drugi (novnovnov)

Erzo peš po LCja, jaz pa medtem spravim obe padali rinfuzo od magistralke na lokalno cesto.