190412 Lisjak P2513 14:30:24

Danes še vedno napovedano deževno (sploh na Dolenjskem) z močnim SV. V dopoldanski koordinaciji sva z Erzom usklajena za projekte okoli Moravč.

Okoli 13h presedem k Erzu pred mojim Hoferjem in proti Krtini. Že od zadnjič imam ogledano še eno novo lokacijo zraven Zgornjega Tuštanja in najprej zapeljeva mimo privatnega gradu Tuštanj malo naprej pod že ogledani travnik (tudi Erzo ga je nekoč že ogledoval v napačnem vetru). Po kolovozu dokler gre z avtom, potem se našemiva v tangice in z nabranimi padali na sluzast vrh travnika. Vse se cedi on moče zadnjih dni.

Postavi Erzo in jaz zraven. Piha pa čisto z desne. Erzo počaka primeren trenutek in odlaufa in nekako spelje čez položne kotanje in kuclje in se potem še dvakrat dotakne tal, da ga na koncu le vzame. In se zapelje do mojega pristanka (Zg.Tuštanj) od zadnjič.

Erzov prvi novnovnov

Vsaj trikrat potegnem in vlačim Rooka po mokri travi dol, ne da bi ga uspel uspešno dvigniti nad sebe. Ko postavljam četrtič, Erzo že pripešači do svojega avta in začne stoično nabirati regrat. Četrtič ga le uspem dvigniti in sem kak m celo v zraku, da spet stopim na tla in potem mi zasuka padalo v desno (tu je veter že občutno močnejši še bolj z desne, praktično piha dol s hriba na katerem sva – JV, ne pa S, SV; očitno se hladen zrak zliva po pobočjih dol).

Naberem in do avta k Erzu, ki pravi, da je on spodaj pristal z močnim vetrom v hrbet.

Na tem pobočju torej nimava več kaj iskati (mislil sem, da bo Erzo ponovil še moj Zg.Tuštanj od zadnjič, pa nima smisla izgubljati časa…). Zapeljeva se malo naprej proti Češnjicam in Erzo že zacahna grič Lisjak na drugi strani ceste (s travnatim pobočjem na J). Po blatu zrine po kolovozu gor in  peš na vrh griča.

Kar močno piha v idealni smeri. Erzo samo malo razpre padalo in potem veter naredi ostalo. Kar močno mora potisniti v veter, da ga na robu takoj dvigne in vzame v zrak. Odnese ga v desno na travnik spodaj, malo pred cesto.

Erzov drugi novnovnov

Sam tudi le malo razprem padalo in ko ga dvignem moram z vso močjo poriniti v veter. Še prej me vzame kot Erza in celo dvigne nad start in malo gunca gore dole, da se stopim dol nekaj m stran od njega.

Zoranov prvi novnovnov

On po avto, jaz dol do ceste.