190510 Ravna gora P2526 14:26:23

Po 14-dnevni abstinenci v tropih grem danes kamorkoli (čeprav me še daje jet lag). Erzo je odločen za Štajersko (v bistvu za Ravno goro), meni pa se zdi tja daleč (glede na napoved) in navijam bolj za Malič. Ostali (Milan, Jože, Dule?,… se dogovarjajo za Primorsko – ki pa je po napovedi slabša varianta). Zvečer se izkaže, da je bilo na Primorskem brez neviht in super letenje…

Pri mojem Hoferju k Erzu s projektno in zaresno robo in gasa proti CE. Vso pot se usklajujeva z Damjanom in Mojco, poskušava tudi z idejo o Maliču, pa je Mojca kategorična za Ravno. Najprej misliva počakati Mojco v Celju in si Erzo ogleda šolski teren Golovec.

Potem naprej sama do Vidma – pa še naprej (Mojca in Damjan zamujata). Ker imava še nekaj časa Erzo takoj na prvi projekt Repišče (že odleten). Meni ni v mokroto visoke trave, pa še s strani piha. Erzo pa takoj v škornje in v goščavo trave in odpelje.

Erzov prvi

Spodaj, kjer pristane, še malo iščeva njegov telefon, preden nadaljujeva proti zbornemu mestu v Cvetlinu.

Malo naprej vidiva še en potencial in Erzo odvije gor. Tu je vsaj pokošeno (čeprav še sluzasto), da bi še mene skoraj prememilo. Pa piha preveč z leve, zato nadaljujeva.

Na pristanku samo še malo počakava in potem presedeva k Mojci in Damjanu in gor na Ravno goro. Na  startu piha že kar močno in takoj začnemo postavljati.

Erzo takoj v luft in z liftom v višave. Ostali pa kar čakamo, saj piha vedno močneje (Donačka 9+, Strahinjčica 11). Damjan na robu nadzira veter in končno pride kratka luknja, da potegnem in se še jaz z liftom odpeljem nad start.

Najprej malo drajsam sem in tja ob grebenu cca 100m nad startom in čakam na Mojco in Damjana (Erzo je že izginil z vetrom proti SV).  Ker nikakor ne potegneta, začnem bolj resno nabirati. Malo pod 1400 se mi ustavi, nazaj nad gmajne pa si s to višino (sam) tudi ne upam. In padem ven in spet zacurim na nivo starta in čakam in iščem in bluzim v močnem vetru (občasno me tudi rikverca), tako da naberem že krepko čez pol ure. Potem pa spet dobim močno dviganje do 1200 z zanosom na S mimo Cvetlina, pa spet stisnem rep med noge. Sem pa že preveč nazaj za robom, tako da samo še rinem naprej (z 10 in manj)  in po napolnjeni uri scurim v močnem vetru do uradnega pristanka.

Zoranov let

Počasi pospravim. Erza ne uspem locirati na FlySafe (itak, da je brez postaje), Mojca in Damjan se tudi ne javljata. Še vedno je tu lep sonček z bazicami, čeprav v smeri proti Z že vse temno.

Končno se Erzo javi izza madžarske meje pri Lendavi…

Erzov let

Potem dobim tudi Mojco po telefonu, ki pove, da je Damjan ravno odletel, ona pa da najbrž ne bo.

Odpeljem se reševat Erza (na Madžarsko), ki je po Googlu slabe 2h in 90km cest stran. Že pred Ptujem skozi prvo ploho. Vse zabasano in črno. Ko pridem proti Murski Soboti končno na AC, pa urnebes celo z rahlo točo. V Lendavi na lokalno cesto in končno po nekaj Km Madžarske do Erza (ravno je nehalo deževati).

Damjan medtem pristane blizu Varaždina.

Damjanov let

Erzo bi na vsak način še na kakšen projekt in na poti nazaj skozi Pince greva mimogrede še na start Pince.

Vse mokro (in visoka trava). Na startu med zidanicama pa piha konkretno od zadaj, tako da tudi Erzo odstopi. Ker pa vsaj enega še mora najti, ob AC blizu Lenarta najde na hitro novo lokacijo Gočovo – čeprav delno že pokošeno, spet v mokroti (da o položnosti ne govorim).

Precej kaskadersko odleti ob stari kmetiji na spodnji polici do ravnine spodaj…

Erzov uresničeni 2.projekt

Domen Kastner : Ane, kaj je tam še enega potenciala 😀 [10.5.2019 22:02]Andrej Erznožnik : Ta je bil na poti domov mimo strehe opustele bajte, ker je na Pincah pihalo dol! [10.5.2019 22:05]Albin Grmek : Čestitke pa če praf si me prehitel,si hujši od hudiča . Kapo dol bravo. [10.5.2019 22:05]

In potem še slabi 2h do LJU, kamor prideva že krepko po večernih poročilih…

Še vizualizacija