190516 Zavrh P2527 15:09:35

Po nekaj dneh dežja in orkanskega SV naj bi se dane do popoldneva veter umiril. In na Primorskem je že res lep sonček. Navijam za Čaven (če se bo res umirjalo v skladu z napovedjo), Lijak, ali pa za bližjo Planinsko Grmado.

In se dobimo ob 12.30 na Železniški pod zlovešče temnimi oblaki: Erzo, Poje in Milan. Jože in Milan navijata za Zavrh (kljub temini in vetru na zbornem mestu), Erzo je kao nevtralen … in gremo na Zavrh. LCja odstavim na Šodru, pri Škorpijonu pusti drugi avto še Milan in z Erzom gor.

Na startu ob prihodu najprej malo piha, ko takoj postavimo, 0 (za ta čas je napovedan že bolj nek JV). Čakamo kar nekaj časa, potem ob rahli sapici potegne Erzo. Pa z mahedravim padalom, ki ne zagrabi, zaruži v grmovje pod startom. Jože mu gre pomagat (z Milanom sva že vpeta).

Pa najprej iz strmine pod startom prilomasti (izgubljeni?) bik, ki najprej potaca Milanove štrike, potem ga Milan le odežene mimo mene…. Šele čez nekaj časa prideta reševalec Jože in Erzo s padalom.

Nekaj rahlih poskusov pihanja preskočim, potem le potegnem naprej (Jože mi drži Mentorja) in lepo speljem. Nobenega dviganja do vogala, zadaj nekaj poskusov, pa le delno ohranjam višino in tesno ob pobočju do Škorpijona, kjer pa le dobim rahlo dviganje. Milan je kmalu za mano (in pod mano) in po nekaj borbe zacuri k Škorpijonu. Jaz pa kar vrtim to 0 in počasi po m nabiram. Pride še Jože in se skupaj matrava, s tem da gre njemu rahlo bolj gor.

Erzo se je s starta zapeljal na desno za Borovnico v kot z mislijo, da smo vsi že scurili in da bo tako najdaljši…

Erzov let
Komentar leta: Je reku Velkavrh: moraš bit džek, da v brezvetrju štartaš na Zavrhu. Jaz sem džek 2x, sem šel v prvo, ko sem že malo letel kar v grme pod rob! [16.5.2019 15:34] Janez Kocjan – JanKo. : ja, kje je pa Poje štartau!?! ;))
da o Zoranu sploh ne uprašam! ;)) [16.5.2019 16:38]

Po nekaj vrtenja se Jože cca 100m višji odpelje proti Bistri, jaz pa še malo vztrajam, preden grem tudi sam tja in vmes poskušam izkoristiti vsake pozitivne hlape. Jože še na Javorču nabere malo in se ves lahek odpelje proti Vrhniki. Jaz pa tesno nad AC skoraj do glavne ceste.

Zoraov let

Jože pa do Podlipske in nazaj BJja.

Jožetov let
Komentar leta:Letenje čez streho Fortrade bajte je bilo za otroke ljudske šole silno veselje, za mene pa silen strah, ker je bila streha tik pod nogami.
Slovenija je kot Kolumbija, vse zeleno, vsak dan dež, vse oblačno in pobiranje v 100% pokritosti. [16.5.2019 15:28]
Marko Kejžar : Le leti se ne tako daleč v teh pogojih  [16.5.2019 15:32]

Erzo me sname ob glavni cesti in me potegne  preostalih nekaj m do Šodra. Ko pa pridem domov, se izkaže, da sta Erzo in Milan šla še na Slevico…

Erzov let
Milanov let