190517 Slivnica P2528 17:54:30

Zjutraj imam dogovorjene zemeljske obveznosti in računam, da bom najkasneje ob 10h fraj. Pa se izkaže, da je ura 13, ko se lahko usmerim v letenje (ki je bilo napovedano kot najbolj obetavno na Primorskem).

Vse jate in podjate so že formirane (eni na Buzet, drugi na Lijak,…) in samo brez jasnega cilja odpeljem iz LJU proti JZ. Vmes se skoordinirava z Jeanom, ki pravkar na Grmadi ugotavlja, da ne bo nič, da se dobiva na Uncu za smer Slavnik (kamor ravno vabi Erzo & Co. po pravkaršnjem prizemljenju pri Kozini).

Na Uncu z Jeanom počakava še Emila (prihaja s šihta), ko se projekt Slavnik odpove (ker je že vse pokrito – in gre spodnja ekipa raje na Buzet -> dejansko potem na Brest). Precej grda in temna zabasanost nad nami nam da še malo modrovanja o pravi odločitvi. Medtem pride še Redstar izpod Grmade (tudi ugotovi, da ne bo nič) in se odločimo za Slivnico, kot najbližjo smiselno izbiro za to uro (okoli 15h).

Na vrhu nad nami vse pokrito in ob sprejemnem rahlem pihanju navzgor takoj postavimo. Ko smo raztegnjeni, piha samo še bolj ali manj dol ali s strani. Kar nekaj časa čakamo na redke dihljaje gor (pride še Martin), potem pa Redstar (ki se mu že počasi mudi – svojega frišno strimanega Enza3 pa vseeno mora preveriti) potegne na silo in seveda z vetrom v hrbet ne uspe. Prestavi se na V rob in presenetljivo (z Enzom!) v skoraj nemogočih pogojih z vetrom od strani spelje.

Mislimo, da bo samo scuril, pa tam daleč nad poljem najde dviganje do cca 1500 in se potem vozi nam nad glavami in proti Blokam in sem in tja,… ko smo mi že bili pripravljeni, da pospravimo.

Seveda nas to provocira in sprovocira, da prvi na V robu potegne Jean, ki mu zunaj na sončnih lisah tudi uspe pobrati in se odpelje na Unec.

Jeanov let

Vedno bolj pa piha od zadaj (in na V robu od strani), tako da se po nadaljnjem čakanju, kakšno uro kasneje, odpravi tja še Martin in za njim še jaz.

Martin se malo bori nad travniki, pa se preda in pristane blizu pumpe.

Martinov let

Jaz pa nad poljem najdem šibko dviganje celo do višine starta, potem pa se v pokritosti vse neha in žalostno scurim zraven pumpe.

Zoranov let