190605 Glina P2536 11:11:36

Od včeraj ni več Kurnikovega Jureta. Zato si želim danes kar sam malo tavati naokoli in če bo močan JZ dopustil, opraviti tudi kakšen skok.

Primorska je zjutraj precej pokrita, popoldne so napovedane plohe in nevihte, vojaki so pa itak povsod (v zraku in na tleh). Odpravim se na Bloke, najprej do vasi Glina. Tu sem dvakrat že stal z vetrom v hrbet (čeprav je bil napovedan JZ). Danes je JZ dovolj močan, da tudi tu pometa iz prave smeri.

Vseeno se takoj pripravim in počakam na veterno luknjo. In ko se sunek malo umiri, potegnem hrbtno in speljem. Naslednji sunek me zagrabi malo niže in zagunca, vendar kljub temu lepo pristanem.

Zoranov skok

Gor do LCja in naprej.

Naslednji je Novski hrib. Glavna cesta razkopana, da se komaj prebijem gor med hiše, vendar na start ne grem, saj veter že pošteno nabija, poleg tega pa je pobočje polno pasečih se konjev.

In naprej še na naslednjih 9 lokacij. Pa ostane le pri ogledih: kjer piha veter prav, je direkten in premočan, kjer pa ga je manj, sem pa itak v nekem zaveterju (če si odmislim rotorje po grapah naokoli, kjer žvižga okoli vogalov).

Na poti nazaj proti Cerknici se na zadnji lokaciji pred Bločicami zaletim v vojake (?). Grem na naslednjo jaso in poskušam malo dvigovati Rooka, pa me sunki prestavljajo po idiličnem travniku sem in tja, moti pa me tudi reglanje avtomatov, ko začnejo nažigati modri na zelene ali pa mogoče rdeči na vijolične…