190606 Lijak P2537 13:36:39

Še en dan močnega JZ. Ker ima Erzo zemeljske obveznosti v NG, predlagam Brestovico in sva/smo zmenjeni (Mega potrdi, Milan cinca, Jože bo prišel na Brestovico preko tržaške obale = Sv.Primož mu še manjka…).

Ker moram na Vrhniki Erzu pobrati padalo, sem že pred časom v tamkajšnji okolici, da še malo pogledam projekte. Pa povsod preveč nabija JZ (2x popolnoma z desne, 1x pa bi že bilo možno, pa me čas prehiti…). In poberem Erzovo padalo na Železniški in presedem k Megu na Uncu in gasa dol.

Ob prihodu na pristanek množice na pristanku in množica v luftu  (tujcev, nobenega našega), čeprav mi ob nakuhanih bazah ne deluje preveč tečajniški dan. Ker je na Brestovici možnost premočnega vetra, Erzo navija, da gremo gor.

In je tudi na startu množica in vse to gre v luft, saj piha res idealno in v luftu gre vsem samo gor nad greben. Še mi v luft: Erzo, jaz in Mega.

Groza me je te gneče v luftu in v izogibanju dobrovoljnih tečajnikov (ki se kar vozijo sem in tja ne da bi kaj dosti gledali naokoli, povsod pa kar samo drži) se kljub lepim stebrom vozim bolj slalom ob grebenu (v vsak steber, ki ga poskušam zavrteti, se nekdo pripelje na klousiča – pa ne da bi zavrtel…).

Erzo mi je že zdavnaj zginil, Mega po najinem skupnem vrtenju pobere in se umakne proti Danijelu. Končno dobim nekaj prostora, da zavrtim in sem končno nad množico dovolj visoko (1000m), da se lahko odpeljem ven (ker smo zaradi NOTAMa omejeni na Lijak, sem namenjen leteti zunaj nad ravnino).

In res dobim nekaj dviganj pod bazami (počasi se bom mogoče le kaj naučil…), ko Mega javi, da je pristal.

Megov let
Rajko Sila : Ni bilo prebavljivo? [6.6.2019 13:25]
Andrej Erznožnik : Sploh ni bilo slabo, vetra ne veliko, 1/2 pokrita, le da sem jaz scuru drugi so šli pa dol [6.6.2019 14:00]
Andrej Erznožnik : V mojem času 3/4 pokrito in jaz daleč od sonca [6.6.2019 14:01]

Baje je tudi že Erzo na tleh.

Erzov let
Gernot Muhr : What was going on today? It looked so good on the webcam? Did you break the Lijak ??? 😉 😉 😉 [6.6.2019 15:22]
Andrej Erznožnik : I want to fly without ridge + shadow= 0 [6.6.2019 17:32]

In se po napolnjeni uri tudi sam zapeljem na pristanek (čeprav je tudi zunaj še lepo delalo in ni delovalo, da bo preveč zakuhalo).

Zoranov let

Med mojim pospravljanjem (in telefonijado) gre Mega po Erza, potem pa si privoščimo res dober sladoled pri Taniki. In še repete.

In potem nas Erzo odpelje še na svoje jutranje službeno mesto na češnje (boljša je bela sorta, kot rdeča…)

Pa še vizualizacija