190609 Medvedjak zgornji P2540 13:34:11

Se zjutraj že zgodaj koordiniramo in imamo cilj Lisca. Ob 9.45 Rutar, kamor se pripeljeva Domen in jaz. Erzo pa sam z Duletom, saj drugih interesentov ni.

Zbašemo se k Domnu in gasa … proti Trojanam, saj se je na poti z Vrhnike v LJU cilj že prilagodil. Hrvati in Štajerci bodo namreč šli na Golte (Jasna, Mojca,…).

Na parkirišču pri gondoli se že pozdravljamo in množica padalcev okupira skoraj vso 11h furo. Na zgornji postaji prestopimo na sedo in na vrh.

Najprej modrujemo o vremenskih pogojih (napovedano spodaj piha SV, zgoraj Z in tukaj na startu res piha Z v hrbet). Opazujemo Rakuna, ki se nad Lučami v nižinah »bori za preživetje« (ki se zvečer izkaže za 135km+ najdaljši let). Potem počasi postavljamo opremo in prvi potegnejo, ko občasno termika potegne od hotela gor.

Ko desno od Medvedjaka prvi navrtijo krepko čez start, rata panika. Nekje na sredi odletov potegne tudi Erzo in takoj za njim jaz, potem še Domen in Dule.

Proti hotelu me pošteno splakne, na desno zgunca v rotorjih in potem začnem nabirati. Vrtiva tudi skupaj z Erzom, ki se potem odpelje na V vogal (nad start Golte-Planica) s precejšnjo izgubo višine. Jaz s 1850 za njim in sem tam tudi že na pobočju na 1500. Potem mi Erzo uide v višave. Kar nekaj časa se tu matram, da sem spet na 1900, blizu mene pa je tudi Domen. Potem mi je dovolj razmetavanja in se odpeljem z vetrom proti SV, kjer vidim nekaj (meni) nizkih, ki vrtijo nekje med Topolščico in Uršljo goro zadaj (tudi Erza in Mojco in Domna).

Večina ostalih nabere hitro in se odpelje v smeri Šoštanja in Velenja, nekaj pa nas vztraja tukaj naokoli še nekaj časa. Domen javi, da je na tleh blizu Šoštanja.

Domnov let

Tam nekje pri Šoštanju je na tleh tudi Dule.

Duletov let

Pa tudi Erzo se po dolgi borbi preda v Zavodnju.

Erzov let

In se hitro prilagodi na drobne lokalne aktivnosti.

Erzov skok

Mene pa v iskanju dviganj na višinah okoli 1600 tu za Belimi vodami ves čas odnaša proti S na Uršljo goro; proti Velenju (na JV) mi gre pa le 20 naprej z zgubljanjem višine.

Ker vidim, da so vsi, ki so šli proti JV in so še v zraku, v nižavah in težavah se odločim, obrnem proti SV ob Uršlji in odpeljem čez griče po ekspresnem makadamu rotorjev v Slovenj Gradec (cca 50 km/h) v upanju, da bom vmes še kaj pobral. Pa ne in pristanem v SG na uradnem.

Zoranov let

Mislim da sem sam, pa kmalu ob meni pristane del hrvaške ekipe (Marko Mihin, Robi Kunštnik in Alen).

Markov let
Njegove slikce tukaj https://photos.app.goo.gl/TvHcdrx3ZUjHK2wv5
Robijev let
Njegove slikce tukaj https://www.facebook.com/robert.kunstnik/posts/2202457939875633

Vizualizacija naših letov

Moje samoreševanje se spremeni v organizacijo logistike, ki pa jo spremeni Piškova Mojca, ki je kmalu že pri svojem avtu pri gondoli in se odpravi po nas.

Na tleh je tudi že Jazbečev Klemen.

Klemnov let

In tudi Laličeva Jasna

Jasnin let

Čez kakšno uro presrečni dočakamo Mojco v puhteči senci smrek razbeljenega sonca pri objektu ŠD (kjer imajo neko športno družinsko čevapdžijado, da nam sline tečejo ves čas). Družba me dostavi v Velenje, kamor prihaja pome Domen (ki je vmes pobral že Duleta).

Erzo po dostavi iz Zavodnja v Šoštanj opravi še skok na startu Šoštanj in se odtlej namaka v Šoštanjskem jezeru.

Erzov skok

Preden pride Domen do mene, se vrne Mojca in dostavi še Klemna Rajha izpod Vinske.

Skupaj končno dočakava Domna in Duleta in do jezera k Erzu.