190704 Planina pri Rakeku P2560-P2561 11:22:54

Danes napovedanega še kar V. Na Primorskem še sploh močna burja. In ker je vse oblačno in pokrito po SLO, se odločim za projekte (dopoldne). Slivnica kaže 12 V in se mi zdi, da bom hitro opravil s kakšno belo piko, ki kaže na V.

Na vznožje Planinske Grmade me je Jože spet spomnil predvčerajšnjim in sem kmalu tam. Z robo od ceste čez el.mreže gor na travnik, kjer se danes pase 100+ glava ovčja čreda (predvčerajšnjim se je ne spomnim…). Piha pa katastrofa: od vrha Grmade (se zliva?) dol po pobočju točno od zadaj (Jožetu pa predvčerajšnjim JV idealno gor…).

Najprej odženem čredo na drugi konec travnika in postavim Rooka na sveže ovčje sranje. Čakam, ko na vratu čutim najmanj in kar nekajkrat potegnem naprej in laufam; vsakokrat mi ga sesuje naprej ali na stran. Potem enkrat speljem, pa me takoj spusti na travo, da še pred ograjo razmažem ovčje sranje v dolžini vsaj 10m (zabeležen P2560).

Nazaj gor in potem čakam dalj časa na cikel, ko res skoraj nič ne piha od zadaj in odlaufam in laufam in … speljem. Na spodnjem delu me celo malo dvigne, da se že vidim na spodnjem travniku vsaj na uradnem pristanku z Grmade. Pa me tik pred cesto spusti tako, da mi je jasno, da ne pridem čez drote in ostro zavijem desno in se zapeljem tik mimo LCja skoraj po vsej dolžini travnika z vetrom v hrbet.

Zoranov skok

Sem kar malo slabe volje, ko pucam drek s tangic…