190705 Slivnica P2565 13:58:25

Danes obrne veter na Z, JZ brez napovedi ploh in neviht in ne preveč divja termika. Le jutranja sonda, ki se izboljša šele nad 1400 malo pokvari napoved današnjega najboljšega dneva v tednu. Seveda je najbolj ziher Vipavska), pa še za Slivnico je tudi dobra napoved (pa še kje). Erzo Vipavsko kategorično zavrne (njegov poletni »notam«), mene pa tudi tja ne mika preveč.

11.15 Železniška: Dule, Berto, Erzo, potem pa pride še naslednji avto s Turčinom, Planinškom in Piršem. Dule in Berto se odločita za Lijak, ostali gremo na Slivnico. Na koncu pride še Koc in malo zakomplicira s pričakovano logistiko, tako da na koncu odpelje Erzo naju s Kocem, Turčin pa nadaljuje v svoji trojki do Pumpe, kjer naloži še Emila. Mi trije prestopimo na Pumpi k Megu, še Jean se naloži in vsi gor.

Na startu piha idealno (mogoče malo preveč Z tendence), bazica že nad Slivnico, Emil že postavlja in prvi v luft. Takoj postavimo še ostali in drug za drugim v luft: Planinšek, Jean, Mega, Erzo, Zoran, Pirš, Koc in Turčin.

Na desni proti koči malo iščem in hitro navijem do 1600. Emil se že počasi spušča proti popoldanskemu šihtu.

Emilov let

Jaz vrtim nazaj čez vrh in potem na začetku Blok s Piršem in Erzom zavrtimo naslednji steber, ki ga Erzo kmalu zapusti, midva s Piršem pa vrtiva do baze. Jaz jo zapustim na cca 2100 in čez Bloke v smeri Velikih Lašč. Še eno dviganje dobim na zadnjih obronkih Blok, potem baz ni več in v modrino, kjer še malo vsi skupaj iščemo in brcamo. Večina že pristaja v dolini pod Sv.Primožem.

Piršev let
Planinškov let
Megov let

Erzo je obrnil nazaj proti jugu, jaz se še matram nad Ulako in potem porinem naprej do Rašice, kjer šele ob pristanku ugotovim, da piha kar konkreten SV (?).

Zoranov let

Erzo je odpeljal nazaj do Sodražice.

Erzov let

Turčin pa nekaj kasneje tudi pristane pri Rašici, na drugi strani glavne ceste.

Turčinov let
Turčinov Komentar leta: Ornk’ finesa z malce vetra v hrbet – je še curaža ali je že prelet? [5.7.2019 17:25]Jože Poje : Če je veter v hrbet je: prelet s curažo. Če pa je nasprotni veter: pa je curaža s preletom. [5.7.2019 17:48]Aleš Pirš : Prav si imel ko si hotel na Lijak, saj tam bi imel prelet. [5.7.2019 19:00]

Med pospravljanjem pride do mene možakar in sprašuje, če ne bo tu naokoli nihče več pristal, ker ima v planu daljše snemanje Rašice z dronom…

Koc je bil hitro prizemljen. In že kmalu zapelje Erzov avto proti nam.

Najprej pobere Erza v Sodražici, potem kmalu na križišču pobereta mene; Čez cesto nad Rašico, kjer naložimo še Turčina. Potem pa do ostalih v dolino pod Primoža.

Planinšek si je medtem že naročil sina za prevoz proti LJU (in njim se pridruži še Koc). Mega pa k nam in na Slivnico, kjer se Erzo ne more upreti še enemu letu.

Erzov dodatni let

Jean pa se je na Blokah odločil po svoje in naredil lep trikotnik po bazah nad Rakitno in nazaj do Planine.

Jeanov let
Jeanov Komentar l Luštno skakanje po bazah. Malo za mano in na skoraj istem travniku je z jadrilico pristal še letalski kolega Marjan. photos.app.goo.gl/7jU1hJebD2hY1C568

Ko poberem Erza pri Grahovem, naju najprej v Hoferju ohladi s sladoledom, potem pa se sam dodatno ohladi še v jezeru…

Še vizualizacija naših letov:

Zoran-Erzo-Pirš

Mega-Jean-Planinšek