190824 Buzet – Zavoj P2622 13:37:17

Že včeraj je Uki napovedal, da je danes treba na Buzet in strinjal sem se z njim (glede na PP in Aladin). Glede na napovedano kar konkretno burjo in krajevne plohe in nevihte po SLO kaže napoved za dol same presežnike (med 12 in 16h naj bi pihal J, termika do 2500 in to stabilna,… ).

Danes zjutraj je napoved podobna in kljub rahli nejeveri Erzo razpiše Buzet.

Ob 10.30 na Železniški Uki, Erzo in Dule k meni v LCja in na Unc po Mega in dol.

Ko pridemo na start še sonček z lepimi bazami in piha lepo gor. Erzo samo ponavlja, da ni kaj za čakati in pohiti in starta in se po začetni curaži desno od starta pobere v kotu ob železnici.

In res takoj po Erzovem startu veter uplahne in celo pihne dol, tako da ostali trije počasneži čakamo vsaj 15 min, da potem potegnem jaz (ko rahlo spet termika pihne gor) in nekaj kasneje še Uki in Mega hkrati in kot zadnji Dule, ko spet lepo pihne gor.

Mene samo splakne ob pobočju dol in sem že tik nad drevesi in že potegnem noge iz kokona za pristanek na travniku tik pod startom. Pa me butne en mehurček in zategnem in zavrtim in potem malo lovim sem in tja in počasi nabiram in potem vedno bolje in vedno lepše (še sploh, ko mi Mega svetuje, naj se pustim bolj zanesti z dviganjem) in sem nad progo in nad startom in… na 1100.

Proti SLO (generalno je le V veter) sama tema (in se mi zdi, kot da že dežuje), zato ven nad dolino in ko vidim Mega nabirati nad startom spet nazaj, kjer spet močno dviguje. Potem se Mega usmeri proti V in jaz bolj zunaj za njim in gre vse z lahkoto gor. Tudi proti J baze ekspresno rastejo, proti S in Z vse temno, le proti V v smeri Učke je še lepo. In potem se začneta Uki in Mega pogovarjati, da se pa tole vse skupaj preveč na hitro kuha in reče Uki, da gre dol.

Ukijev let

Mega mu pritrdi in tudi on proti pristanku.

Megov let

Meni pa še vedno gor, zato potegnem ušesa in še naprej čez Buzet v smeri Mluna, kjer pa že spušča. Pristanem na ogromnem travniku pred Mlunom.

Zoranov let

Pokliče Erzo, da se je vrnil nazaj, ker se je proti KP že vse bliskalo (dobro, da nisem gledal v tisto smer…).

Erzov let
Erzov komentar leta:Menda je jasno že na Vrhniki, da bo tako. Kljub temu: na štartu ne piha prav dost gor, edini. Prot Trstu črno, za štartom kipijo oblaki v navezavi Trsta. Nekaj povrtavam nazaj, želim si Kopra ali vsaj Glema. Dež je za viaduktom Črni kal, zagledam strele, ker grmenja v čeladi ne slišim. Za povrh se celica dela še JZ od mene pri Zrenju in samo še zbežim iz klešč, nazaj v veter. [24.8.2019 14:34]Matej B : Kot v Avstraliji. Če bi imel odprto čelado, pa bi slišal strěle. [24.8.2019 15:16]Matej B : * bi slišal grmenje  [24.8.2019 15:18]

Še vizualizacija:

Erzo organizira Rabiča, ki pobere Ukija in Mega. Mega odložita, da pomaga rešiti Duletovo padalo, ki se je zataknilo pri pristajanju v krošnjo jablane.

Duletov let

Uki pa gor z Rabičem po LCja. Po “ovinku” v Rabičevem vikend le pride po mene in potem naprej po Erza, da skupno dokončno rešimo Duletovo zataknjeno padalo.

In še gor k Rabiču na zaključno kramljanje z degustacijo in v vedno slabše vreme proti LJU. Od Unca naprej že vliva pravo monsunsko deževje…