190921 Buzet Zavoj P2652 14:10:54

Danes še vedno neke V tendence v umirjanju. Se že včeraj zvečer pogovarjamo in se mi zdi Buzet prava izbira. Zjutraj si to samo še potrdim in ko Erzo skliče zbor ob 10.15, samo še potrdim.

Jasna in Turčin ob 10h iz LJU in pobereta Mega na Uncu, midva z Domnom pa na Železniški k Erzu (ki bo po letenju ostal na primorskem koncu). Čeprav je bil Erzo vso pot skeptičen ob izbiri te lokacije, pa na startu piha že lepo gor, tako da takoj začnemo postavljati. Še Pavličev Tom in nekaj kasneje Nevidni se nam pridružita. Pa še zagrebško-koroška ekipa bo prišla nekaj kasneje (Diana, Ines, Mitja, Antun).

V luft Mega, Erzo, jaz in potem še ostali. Mega hitro pobere in odpelje vzdolž grebena. Tudi sam hitro najdem dviganje, potem vrtiva skupaj z Erzom naprej proti Raspadalici. Nekaj časa sem celo najvišji (do 1100) potem za Raspadalico Mega, Nevedni in Erzo navijejo v višave, sam pa tam ne najdem nič in začnem zgubljati.

Turčin ves nizek pobira zadaj nad platojem v višave, ko pride mimo Jasna in se zapelje direkt na platojček nad Ročem in malo zavrti in je že v višavah. Še jaz za njo, pa razen nekaj malega butanja in balonov ne najdem nič konkretnega in v borbi počasi scurim na spodnji plato (železnica in žel.postaja Roč). Tu in še celo eno nadstropje niže ob skalah pod železnico, se naslednjih 40 minut borim in rešujem (nekateri se medtem že vračajo ob zgornjem grebenu), da na koncu scurim na travnik pod glavno cesto.

Zoranov let

Ob pristanku se še z desno stabilo zataknem za vejo breze, da moram nekaj vrvic snemati z visokih vej…

Domen je že nekaj časa na tleh.

Domnov let

Pošljem mu lokacijo in ko pripešači na start po avto, se odpravi proti meni. Ko me naloži, ugotoviva da sta Mitja (Jug) in Antun (Mihaliček) scurila prav blizu in ju greva pobrati.

Antunov let

In nazaj na start rešit še ostale avte dol do buzetske avtobusne postaje.

Tom je pristal blizu uradnega pri svojem avtu.

Tomov let

Vizualizacija Tom-Zoran-Mega

Pa tudi obe dekleti sta (brez svojih scurjenih fantov) pristali pri Buzetu.

Dianin let
Inesin let

Sam s Turčinovim avtom naravnost dol skozi Perce v dolino, kjer poberem Jasno in Nevidnega ob glavni cesti.

Jasnin let

Domen se pripelje mimo z Erzovim avtom naprej po Erza, ki je pristal pod Mlini.

Erzov let

Vizualizacija Erzo-Jasna-Zoran

Mega pa je »scuril« pri Movražu.

Megov let

Mi trije na bus postajo, kjer se Nevidni poslovi, ostali pa ob pivu počakamo Turčina, ki je pristal na bližnjih travnikih pri krožišču.

Turčinov let

Vizualizacija Mega-Turčin-Jasna

Turčin naju z Jasno odpelje do Gračišča, kjer naložimo še Mega in Domna (dostavljen do tja z Nevidnim), potem pa namesto domov še v KP po Domnov telefon, ki je ostal pri Nevidnem…

Po vsej tej odisejadi se moramo za konec podkrepiti še v AvioPubu.