191109 Buzet Zavoj P2700 15:43:08

Še preden uspem zjutraj pogledati situacijo, že pošlje Erzo zborni SMS za 9.40 na Buzet, ki ga je ob močnem Z (in tudi sicer neobetavni napovedi) izbral Uki za najbolj optimalno lokacijo.

In se takoj odpeljem proti Vrhniki, ko Erzo pošlje popravek za 1 urni odlog (ni še bil čisto priseben ob prvotnem pošiljanju…).

Ob 10.40 Erzo, Uki in Milan k meni v LCja in dol.

Na startu piha kar močno, že nekoliko desno od Z, precej pokrito z nizkimi in plitvimi bazami, vmes modrina in sonce. Prideta še dva z italijansko registracijo (Alex z Občin &…). Z Alexom se z obema avtoma zapeljeva dol, da pustimo njun avto spodaj za logistiko. Na poti gor je Erzo že v luftu, nekaj za njim pa še Uki.

Potem postavimo še ostali štirje. Kar 2x mi padalo butne za start in predvsem Milan mi požrtvovalno pomaga ponovno postaviti (drugič ga z Alexom potrpežjivo obirata z edinega trnovega grma za startom…). Veter nič ne popušča (6-8/9,3).

Potem v tretje le speljem, hitro poberem nad greben in zajadram do Raspadalice, nazaj do starta in v kot proti Črnici. Še enkrat do Raspadalice in nazaj, z vmesnimi popravki pod črne baze (ki pa so vse prav plitve) nekje do 1100.

Milan scuri pod greben in gre pristati h glavni cesti proti SLO.

Milanov let

Uki, ki ves čas jadra v višavah naokoli, pa se javi za toplanding in pristane ravno takrat, ko se jaz matram še zadnjič pobrati pri startu.

Ukijev let
Tom Pavlič : Vsaj nekdo, da skrbi za logistiko… [9.11.2019 17:27]
Andrej Erznožnik : Ja saj ti tud skrbiš. Nikamor ne greš, pa še avto maš lepo parkiran v garaži. Kaj češ lepšga! Super logistika – brez stroška! [9.11.2019 20:43]

Končno mi uspe pobrati do 1100 in se odpeljem daleč ven do Mluna in za njim do gradu v Bračani in še malo nazaj po dolini.

Zoranov let

Uki in Milan pobereta Erza pri Roču

Erzov let
Andrej Erznožnik : Zelo obetavno, ne glede na to, da Turčin dopoldne poda izjavo, da je danes neobetavno. Najprej je pokrito in sunki 9.7, potem se oblačnost razkraja. Iz skoraj curaže v bazo. Hvala Uki, ravno prav, da sem videl vsa morja: košček Kvarnerja, v soncu zlato zahodnoistrsko obalo in Tržaški zaliv! [10.11.2019 08:42]
 

in potem pridejo še po mene. Vsi veseli kot radio nad svojimi leti in današnjo pravilno izbiro…

Še vizualizacija: