191110 Buzet Zavoj P2701 13:40:09

Danes pa še bolj neobetavna napoved kot včeraj, z močno jutranjo in pojemajočo dopoldansko burjo. Vesoljna SLO se odloča za Lijak, naša ekipa od včeraj (Erzo, Uki, Milan in jaz) pa na zboru na Železniški ob 10.45 neodločna. Mene v gužvo na Lijak tudi pod razno ne vleče, na srečo tudi Milana ne in ko se zbašemo k njemu v avto in odbrzimo proti Razdrtemu je že jasno, da gremo spet na Buzet.

Na startu nobene burje, ampak piha lepo gor (vendar dosti manj kot včeraj). Tudi danes se nam pridružita le še dva: Mladen iz Pazina in Karlo Bonačič.

Takoj postavimo in v luft: Erzo, Zoran, Uki, Milan.

V začetku kar malo razrukano in ozka dviganja ob grebenu (bolj mehurčki), vendar na srečo takoj dobim stabilno dviganje, ki ga z Erzom vrtiva vztrajno do baze na cca 1400!

Erzo navije in izgine vanjo proti JV, jaz stisnem rep med noge in se zapeljem naprej ven proti J. Nad Tičarijo vidim naslednjo lepo bazo in z vetom se odpeljem proti njej (zgoraj piha S, SZ od zadaj). Vendar pa gre vso pot le dol in pod bazo brez uspeha iščem dviganje, ki ga ne najdem.

Ko pridem pod 800, obrnem, vendar sem prekratek, da bi priklopil greben in žalostno scurim na uradni pristanek blizu rondoja pri blokih.

Zoranov let

Kmalu dobim štop za gor z mislijo na popravca, vendar na startu ni več nobenega vetra, potem pa še pihne od zadaj (pa v bistvu je tudi že pozno). Potem se javi še Milan z uradnega.

Milanov let
Janez Planinšek : Milan, avto na servis, dober si tole zvozu. [10.11.2019 19:09]

In ko vozim dol, še Uki, ki je scuril proti Roču za Cimosom.

Ukijev let
Janez Planinšek : Zdaj pa verjamem Erzotu, da Buzet ni radodaren za vsakogar. [10.11.2019 19:07]

Z Milanom po Ukija in potem se oglasi še Erzo z Ročkega Polja (na povratku izza Učke…).

Erzov let
Komentar leta: Napoved čist falena; če bi veljala ne bi leteli ne mi ne na Lijaku. Že Slavnik kaže samo 5 m/s E in nam daje upe, ko ima Velkavrh na volanu avta tako blokado, da mu na Razdrtem ne pusti zaviti desno. In smo tukaj in ne piha dol in super. Po nekaj letih na štartu srečam še Karlota, (Tanjšek pa na Lijaku?), ki izjavi, da na Učko… Itak uide, a spričo navitja v bazo, ga ujamem in se mu dam na povodec. [10.11.2019 18:18]
Jožef Rabič : Tepridem uzet? [10.11.2019 15:30]
Karlo Bonacic : sam mislio da pridemo se nazaj.. [10.11.2019 20:09]

Ko ga poberemo, še na zaključno pojedino v Danijelo in potem proti domu…

Še vizualizacija: