200114 Buzet Zavoj P2772 13:03:18

Danes napovedan močan JZ čez SLO (razen na Gorenjskem) in na Primorskem pokrito. Zato razmišljam(o) o Marčevem hribu ali Buzetu (nižina in pokritost bo zmanjšala JZ…). Po posvetu z Rajkom odstavimo Marčev hrib (kaže na premalo vetra) in obvelja moj Buzet. Rajko je zraven (sam), Erzo z malo cincanja tudi in na koncu z veliko cincanja še Milan (bi šel raje na Gozd, kjer bo sonce).

Ob 11h z Vrhnike mi trije. V Divači priložimo še Rajka v Erzov muzej in dol. Tudi Istra je pokrita, na startu pa že nekaj domačinov postavlja (Andrija, Zec,…). Takoj postavimo še mi in v luft: Erzo, Milan, Zoran in Rajko.

Najprej malo na desno, da poberem nad rob in potem za Erzom proti Raspadalici. Milan nižji tik nad progo v isto smer vedno bolj curi in na koncu v povratku pristane na platoju pod startom.

Milanov prvi let

Jaz do zadnjih skal pred Raspadalico, kjer sem še na višini grebena, vračajoči pa so že nekaj pod njim. Obrnem pri teh skalah in sem že takoj niže pod robom. Tesno ob pobočju nazaj proti startu, kjer Erza čudežno dvigne spet nad greben, jaz pa brez čudeža po nekaj vjuganja scurim k Milanu.

Zoranov prvi let

Še en domačin je že tukaj. Hitro organizira prevoz, ki se mu priključiva tudi midva (jaz rinfuzo kar v zicu in s čelado na glavi…).