200115 Gozd P2774 15:24:36

Še en tak inverzen dan kot včeraj z veliko JZ (predvsem v SV SLO), pokritostjo na Primorskem in sončkom na Gorenjskem. Milan še vedno navija za Gozd in sem za (bomo vsaj na sončku, kaj dosti letenja si itak ne obetam).

Milan skliče zbor ob 12h na pristanku, kjer sva pravočasno midva s Stojanom. Erzo zaradi delovnih obvez pride (mogoče) kasneje. Naložimo se k Milanu (še Matic Dejanovič) in gor.

Na startu lepo (inverzno) sončno, piha ravno prav (postaja zadnje dni ne dela Ok – ne javlja jakosti). Postavimo in prvi v luft Matic, potem pa še malo taktiziramo in si dajemo prednost in: Milan, Zoran in Stojan.

Z nekaj iskanja in poskusov do V roba in tam kar nekaj matrarije, da vsi trije poberemo (Milan že skoraj odpisan v podnu – bravo za to pobiranje) Matic je medtem že zdavnaj izginil proti Storžiču.

Naslonimo se na Tolsti vrh in spet v ostrih dviganjih nabere eden več, drugi manj in potem še obratno. Prvi se odpelje naprej Milan dokaj nižji, jaz pa višji bolj ob pobočjih Storžiča. Prav pomladansko, da je treba kar veliko delati in zategovati. Pod Storžičem, mimo Kališča do Zaplate. Milan obrne bolj zunaj, jaz ob pobočju. Stojan pride, ko se že vračava in potegne še malo naprej.

Nazaj podobno pomladansko do Tolstega, kjer pa se najprej matramo, potem pa gre ob pobočju kar samo gor do roba. Jaz malo više dobim pošteno močan J, ki me dviguje in zaustavlja, čeprav grem čisto stran od pobočja. Obrnemo na Z koncu Kriške in nazaj.

V drugo je na Tolstem že več JV, tako da komaj kaj naberemo in gre Milan ves nizek naprej, jaz pa za njim (najbrž še nikoli tako nizek). Kljub temu pririneva pod Kališče, kjer obrneva. Spet je Stojan za nama višji in gre še malo dlje.

Tudi nazaj le malo vrtim, saj ostra dviganja vzdržujejo višino. Na Tolstem še malo vzdržujem višino, saj čakam na napolnjeni dve uri in potem na pristanek.

Zoranov let

Stojan pristane malo za mano. Med letom je tudi malo fotkal tukaj

Stojanov let
Andrej Erznožnik : Nogca ko nova! [15.1.2020 17:13]Alenka Mausar : Bravo👌 [15.1.2020 17:18]Stojan Gerdej : malo še boli pa nas to ne zadrži.potreba po letenju močnejšaa odbolečune 😊 [15.1.2020 17:29] Stojan Gerdej : drugače pa dan nad pričakovanji kar delavno že malce pomladansko [15.1.2020 17:32]

Milan pa ob Tolstem nabere in se z močnim JV odpelje proti Dobrči, dokler gre.

Milanov let

Na pristanku rešiva logistiko (Stojana zapeljejo gor po Milanov avto in ga gre iskati)…

Erzo pa je zamudil pravo uro in ga tudi višina na šolskem terenu ni rešila…

Erzov let

Še vizualizacija